Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Thomas Toussaint Band zaterdag 30 maart bij café Royal in Mill

Bij café Royal aan de Kerkstraat 35 – 37 in Mill is met grote regelmaat live muziek te vinden. Zo ook zaterdag 30 maart. Dan hoort en ziet u er vanaf 22.00 uur de Thomas Toussaint Band. De toegang is zoals gebruikelijk helemaal gratis.


Thomas Toussaint Band

De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. 

De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80. 

De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg. De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het

genre te verliezen. 


“Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” – Mark Hummel, Castro Valley, CA. 

Datum

30  zaterdag 30 maart 2019 om 22.00 uur

Website en social links

www.caferoyalmill.nl

Adres

Café Royal

Kerkstraat 35 – 37

5451 BM Mill