Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Bertus Borgers bij Theater Myllesweerd

Een avond met blues en verhalen over muziek, muzikanten en het leven als muzikant. Dat staat op het programma van Theater Myllesweerd op zaterdagavond 12 januari. Want dan is Bertus Borgers er met al zijn muziek en verhalen te gast.


Deze show start om 20.15 uur en een ticket kost 12,50 euro. Dit is inclusief een consumptie.


Bertus Borgers

Bertus speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.


Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij zijn broer Ruud op gitaar zal zorgen voor de begeleiding, laat Bertus in ‘De Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.


Bertus Borgers (Vessem 1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweetd’Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken Weg van hier, ik hou van Herman en Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit.


In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij

medeoprichter en directielid was. Behalve in de theaters is Bertus te

vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albumsuitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016).


Tickets

Online zijn tickets (ook op stoelnummer) te bestellen via

de website. Ook zijn ze af te halen aan de balie van Myllesweerd.

Datum

12  zaterdag 12 januari 2019 om 20.15 uur

Website en social links

www.myllesweerd.nl

Adres

Myllesweerd

Kerkstraat 3

5451 BM Mill

advertentie