Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ricciotti Ensemble bij Tongelaar

Het Ricciotti Ensemble komt deze zomer weer naar Tongelaar! En daar zijn we hartstikke blij mee!!


Het leukste Symphonie-orkest van de wereld komt weer naar Tongelaar! Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest dat bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. Maar ook in de Melkweg of Paradiso. Hun motto: 'Kunst hoort op straat!’. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog

studerend aan het conservatorium. Deze zomer doen ze voor de vierde keer op rij Kasteel Tongelaar weer aan tijdens hun zomertour.

Ricciotti’s Georgia on my mind Tour met solist Levan Tskhadadze. Het Ricciotti verdiept zich deze zomer in de boeiende muziektraditie van Georgië. Dat doen ze samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze. Tijdens Georgia on my mind spelen ze Georgische werken van onder andere Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze. Maar ook Katie Melua komt aan bod! Zij komt ook uit Georgië. Na een volle week week touren door Nederland, met vaak 5 optredens op een dag, reist het Riciotti af naar het prachtige Georgië. Ook daar gaan zij weer muziek maken in vluchtelingenkampen, hippe clubs, verzorgingstehuizen en andere verrassende plekjes waar hun muziek hard nodig is.


Na het succes van voorgaande optredens raad Kasteel Tongelaar je aan om op tijd te komen. Bij voorkeur met de fiets. Wie niet lang wil of

kan staan: neem een eigen stoeltje mee! Liefst geen grote tuinstoel want andere mensen willen ook graag een plaatsje op het kleine binnenplein. Aanvang 19:00 uur, toegang gratis. (Na afloop gaan ze met de pet rond).


Datum

30  dinsdag 30 juli 2019 om 19.00 uur

Website en social links

www.ricciotti.nl www.kasteeltongelaar.nl

Adres

Tongelaar

Tongelaar 12

5451 HS Mill

advertentie