Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Dag van het Kasteel op Tongelaar

Ga tweede Pinksterdag terug in de tijd van de middeleeuwen tijdens de landelijke Dag van het Kasteel op Kasteel Tongelaar in Mill.


Maandag 10 juni gaat Kasteel Tongelaar terug in de tijd tijdens de landelijke ‘Dag van het Kasteel’ met een middeleeuws marktje, oude ambachten en stoere kinderworkshops.


Rondom het kasteel staan ambachtslui zoals een korvenvlechter, imker, tingieter en spinster. Kijk hoe een echte smid zijn werk staat te doen of koop draken-eieren en toverstokken bij één van de kraampjes.


Voor de kinderen zijn weer allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je bij het Kruidenvrouwtje broodjes bakken boven een vuurtje en leren hoe je kruidenthee maakt. Op de schermzolder kun je middeleeuws weven op een groot rond weefgetouw en een houten schild beschilderen. Of maak een pijl en boog van echte wilgentakken. Wat je maakt mag je natuurlijk mee naar huis nemen. Er staat een reuzen-katapult bij het kasteel waarmee je mag proberen een kasteelmuur om te gooien. Zoals ridders dat vroeger ook deden.


Brouwerij de blauwe Knoop & Chefkok Hans staan op het binnenplein met lekkere hapjes en speciaalbiertjes. Er is o.a. soep uit de driepoot en Pulled pork van de XL BBQ Smoker. Schuif maar aan, want er is ook nog fantastische live muziek die dag:


Verbraak en Van Bijnen

Muliti-instrumentalisten Verbraak en Van Bijnen brengen een mix van Bluegrass, New Orleans en blues. Denk Ry Cooder, Willie Nelson en Louis Armstrong met banjo, een creamy sousafoon en draai-urgel. Wij kijken uit naar de mariachi-trompet onder de oude beuk van het binnenplein! Verbraak en Van Bijnen spelen tussen 13 en 17 uur.


Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag!

Openingstijden van het kasteel: 10:00-18:00 uur.

Openingstijden van markt en programma: 11:00-17:00 uur.

Entree gratis.

Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Datum

10  maandag 10 juni 2019 om 11.00 uur

Adres

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12, autonavigatie Hoogedijk Mill

5451 HS Mill

advertentie