Clara Strobel (België) klassieke muziek

Tot 2019 studeerde ze aan de ‘Robert Schumann Musikhochschule’ in Düsseldorf in de jong-talent afdeling ‘Schumann Junior’, in de klas van Prof. Barbara Szczepanska. Sinds november 2020 studeert ze bachelor piano aan de ‘Hochschule für Musik, Theater und Medien’ in Hannover bij professor Ewa Kupiec. Haar brede muzikale interesse brengt haar ertoe, naast haar pianostudie, ook orkestdirectie te volgen.


Clara is laureate van verschillende wedstrijden: 1ste prijs bij de Duitse regionale muziekwedstrijd ‘Jugend Musiziert’ voor kamermuziek (2008) en voor piano solo (2009), 3de prijs als jongste laureate bij de Belgische Cantabile Pianowedstrijd (2010) en de 1ste prijs bij de Steinway Wedstrijd (2013), waar ze ook verkozen werd om België te vertegenwoordigen op het 16de Internationale Steinway Festival voor de Jeugd in Hamburg (september 2014). In september 2020 won ze de 2de prijs bij de Cantabile Pianowedstrijd in de leeftijdscategorie tot 19 jaar. Ondanks haar jonge leeftijd beschikt ze al over een enorm repertoire, van barok tot hedendaagse muziek.


Hoewel de toegang gratis is, vragen we vriendelijk om een bijdrage aan de muzikanten, die met de pet zullen rondgaan om hun studie en deze masterclass te bekostigen. Gelieve contant geld mee te nemen voor deze donaties.

Datum

24  woensdag 24 juli 2024 om 20.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp