Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kunstexpositie Guy van Rhoon en Ben Vollenberg

Krachtig en gedurfd lijnenspel

Guy van Rhoon is een creatieveling uit het Land van Cuijk. Zijn werk richt zich op schilderijen en tekeningen in zijn kenmerkende schetsstijl. Guy maakt veelal gebruik van Oost-Indische inkt, aangebracht met een bamboerietpen. Hij wordt daarbij beïnvloed door zijn Indische roots en haalt inspiratie uit zijn eerder gemaakte conceptuele doorvertalingen uit de reclamewereld. ‘Als kunstenaar geef ik -net als in mijn commerciële concepten- m’n ideeën bloot. Maar het voelt toch anders… naakter.’

Werken van Guy zijn krachtig en gedurfd. Zijn bevlogenheid op het doek trekt aandacht en levert een spannend lijnenspel op. Daarbij verwerkt hij geregeld flarden van zelfgeschreven songteksten in zijn uitingen.


Ovengevormde keramische objecten

In 1991 had Ben Vollenberg zijn eerste expositie in het gemeentehuis in Sint-Anthonis met keramische objecten. Zijn werken waren allemaal rakugestookt, een Japanse manier van stoken. Het kneden van de klei werd steeds moeilijker zodat hij besloot om over te stappen naar brons. De was die hij ‘s winters gebruikte was moeilijk te verwerken, reden voor hem om over te stappen naar glas. Het ‘fusen’ van glas is meestal twee dimensionaal. Met een keramische- en brons-achtergrond miste hij daarmee echter het vormen van 3D-objecten. Na jaren van experimenteren lukte het hem steeds beter om beeldend te kunnen gaan werken. Ben spreekt dan ook het liefst dat zijn werk ‘ovengevormd’ is. Hij is grotendeels autodidact en heeft alleen een cursus draaien gevolgd. Zijn werk is minimalistisch/abstract en hij werkt graag met lijnen en vlakken. Ben experimenteert graag met de oven en zoek steeds naar nieuwe mogelijkheden.


De expositie is te bezichtigen op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen 3/4/5, 10/11/12 en 17/18/19 maart 2023. De openingstijden zijn alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.


Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.

Datum

  Vandaag t/m 19 maart 2023

Dagen geopend
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Stichting Kunt in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp