Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing over waardevolle en ecologische rol heggen en bermen

Natuurvereniging IVN Grave organiseert donderdag 19 januari een lezing over de waardevolle en ecologische bijdrage die heggen en bermen kunnen leveren aan de biodiversiteit in de natuur en het landschap. Spreker is Lex Roeleveld, medeoprichter en coördinator van de Stichting Heg & Landschap. Hij is tevens professioneel heggenvlechter en hakhoutbeheerder.


In zijn presentatie zal Roeleveld ingaan op de ecologische kwaliteiten van heggen en hoe deze door de wijze van aanplant en beheer versterkt kunnen worden. Wegbermen komen hierbij ook aan de orde. Hij gaat in op de historische rol van heggen, wat we nu vooral belangrijk vinden en hoe dit in het onderhoud en beheer vertaald kan worden. Het heggenvlechten kan daarbij natuurlijk niet onbesproken blijven. En niet onbelangrijk: er is uiteraard ruimte voor vragen en opmerkingen. 


Herstel biodiversiteit en transitie landbouw

Stichting Heg & Landschap voert al ruim 10 jaar een boomplantprogramma uit, waardoor bijna 1 miljoen stuks inheemse bomen en struiken zijn aangeplant. Veel daarvan in de vorm van heggen. Met het boomplantprogramma wil de stichting het herstel van de biodiversiteit en de transitie van de landbouw ondersteunen. De stichting zet zich al 20 jaar in voor de herintroductie van het heggenvlechten in Nederland en buitenland. 


Locatie: gemeenschapshuis OnsTrefpunt, Beukenlaan 11, Velp bij Grave 

Aanvang: inloop vanaf 19.30 uur, start lezing 20.00 uuur 

Entree: 5 euro (inclusief consumptie koffie/thee) Aanmelden: lezingenivn@gmail.com

Datum

19  donderdag 19 januari 2023 om 20.00 uur

Adres

IVN Grave

Beukenlaan 11

5363 RA Velp