Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN de Groene Overlaat Cuijk organiseert de Nacht van de nacht in en om de Gasselse bossen

De natuurgidsen Willemien ten Haaf en Jan van Haare nemen jullie graag mee in de donkere bossen en wandelen ook een stukje over de dijk langs de vlakbij gelegen Maas om de natuur te ervaren in de late avond. Dat belooft een spannende wandeling te worden!

Traditiegetrouw organiseren de Provinciale Natuur- en Milieufederaties elk jaar op de avond waarop de klok verzet wordt de “Nacht van de Nacht”. Dit jaar is dat voor de 18e keer op rij en wel op zaterdag 29 oktober. Samen met andere belangenorganisaties waaronder IVN vragen zij aandacht voor het belang van het donker.

Met deze campagne wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht kun je vinden op de website: https://www.nachtvandenacht.nl


IVN De Groene Overlaat Cuijk

Om bewustwording en draagvlak voor lichtvervuiling onder de bevolking te creëren gaat IVN De Groene Overlaat dit onderwerp onder de aandacht brengen tijdens een wandeltocht in en rond de Gasselse bossen. De natuurgidsen Willemien ten Haaf en Jan van Haare nemen jullie graag mee in de donkere bossen en wandelen ook een stukje over de dijk langs de vlakbij gelegen Maas.

Beleef deze spannende wandeling waarbij naast het zicht ook andere zintuigen zoals gehoor, tast en geur gebruikt zullen worden. We gaan de lichthinder bij diverse objecten ervaren maar kunnen bij helder weer ook genieten van de spiegeling van het licht in de Maas en misschien ook van een prachtige sterrenhemel. Wellicht horen of zien we nachtdieren, de gidsen zullen zeker vertellen over het leven van deze dieren zoals de bosuil, nachtvlinders en de das.


Praktische informatie:

  • Aanmelden is verplicht. Dat kan tot en met woensdag 26 oktober 2022 op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl
  • Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk donderdag 27 oktober bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen.
  • Kledingadvies: draag goed schoeisel en kleding, passend bij de weersomstandigheden.
  • Indien je er behoefte aan hebt, neem dan zelf iets te eten of te drinken mee.
  • Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
  • Nog vragen? Stel ze op natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl of bel 06-14641745.

Datum

29  zaterdag 29 oktober 2022 om 19.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN De Groene Overlaat Cuijk

Hoeve 23

5438 NB Gassel