Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kunstexpositie Ellen van der Wal, Gaby Haerkens en Hilde Klomp in Kerkje Velp

In juli en begin augustus exposeren Ellen van der Wal, Gaby Haerkens en Hilde Klomp in het Kerkje in Velp bij Grave. Deze expositie wordt georganiseerd door Stichting Kunst in het Kerkje. De locatie is het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.


Schilderen in gelaagdheid

Ellen van der Wal laat graag kracht én kwetsbaarheid in haar schilderijen naar voren komen. Zij verbindt niet alleen verf en lagen medium die haar werk diepte en een heel eigen uitstraling geven, maar ook het materiaal met haar verbeelding. Een grote inspiratie van haar verbeelding is de verwondering over hoe het materiaal zich laag na laag gaat vormen tot een achtergrond die uiteindelijk de afwerking bepaalt. 

Niet alleen in haar werk, maar ook in haar workshops ‘Intuïtief schilderen’ komt dit sterk naar voren. Je overgeven aan datgene wat spontaan op het doek komt leidt tot bewustwording van de verbinding die je voelt met alles om je heen en voelt als een bevrijdende ervaring.

Ellen volgde haar opleiding bij Artez hogeschool voor de kunsten te Arnhem.  

Meer informatie over haar werk is te vinden op www.atelierdeverbinding.nl


Pointillistische portretten

Gaby Haerkens zoekt in haar werk naar de identiteit van de mens. Bestaat er een ware identiteit? Of speel je altijd een rol? Kun je de ziel 'vangen' in een portret?

Een grote inspiratiebron voor de schilderijen van ‘meisjes met rode haren’ zijn ‘stills’ uit films van actrices uit het Silent Movie tijdperk. Zij konden als geen ander met een blik een heel verhaal vertellen. Die verstilde zeggingskracht probeert Gaby te vangen met haar pointillistische schildertechniek. De gelaagdheid die dan ontstaat, geeft de gelaagdheid van de binnenwereld weer.

Alle ‘meisjes’ hebben rood haar. Het rode haar refereert aan de haren van de, recent overleden, zus van de kunstenares; een meisje met vele gezichten. Maar ook aan de prérafaëlitische muzen en de Venetiaans blonde modellen uit de renaissance kunst.

Meer over haar werk is te vinden op https://gabyhaerkens.webs.com/


Hoe ogenschijnlijke simpele dingen mooi kunnen zijn 

Hilde Klomp wil met beelden en experimentele fotografie en videowerk laten zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn. De beweging en de menselijke gestalte zijn daarbij haar grootste inspiratiebronnen. In 2019 studeerde ze af aan de kunstacademie op het thema: ‘vergankelijkheid’. Op dit moment specialiseert ze zich op de academie in het vrije werk en studeerde ze in juni af. Het afstudeerwerk is te zien op deze expositie. 

Tot 2018 combineerde ze haar werk als personeelsadviseur bij de Rechtspraak met het kunstenaarschap. Hilde Klomp werkt vanuit haar huis in Nijmegen. Meer over haar werk is te vinden op www.hildeklomp.nl


Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl 

Momenten

23  zaterdag 23 juli 2022 om 11.00 uur
24  zondag 24 juli 2022 om 11.00 uur
29  vrijdag 29 juli 2022 om 11.00 uur
30  zaterdag 30 juli 2022 om 11.00 uur
31  zondag 31 juli 2022 om 11.00 uur
5  vrijdag 05 augustus 2022 om 11.00 uur
6  zaterdag 06 augustus 2022 om 11.00 uur
7  zondag 07 augustus 2022 om 11.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp