Lezing Carolijn Visser bibliotheek Grave

“De enige zwarte man in Middelburg, en niemand had mij ooit iets verteld!” Schrijfster Carolijn Visser was geïntrigeerd door de vader van haar jeugdvriendin Grace, die was geboren in Indonesië. In ‘De vader van Grace’ ontvouwt Carolijn Visser het verhaal van de familie Comijs. Wanneer de zesjarige Carolijn voor het eerst bij haar schoolvriendinnetje Grace Comijs thuiskomt, zit daar in de huiskamer een zwarte man: de vader van Grace. Carolijn is stomverbaasd.


Jaren later zal ze samen met Grace de geschiedenis van de familie Comijs ontraadselen. Na de dood van haar beide ouders vond Grace een stapel brieven in een hutkoffer: berichten van haar Indo-Afrikaanse vader aan een veel jonger Zeeuws meisje dat haar moeder zou worden. ‘De vader van Grace’ is het verhaal over een grote liefde, over een jong gezin dat uiteindelijk Indonesië moet ontvluchten en terechtkomt in een onbewoonbaar verklaarde woning in Middelburg, om daar het leven weer op te bouwen.


Schrijfster Carolijn Visser is op uitnodiging van het Stadsmuseum Grave te gast in de bibliotheek van Grave op 22 november om 19.30 uur. Vaste plaatsen, QR code noodzakelijk. De lezing vindt plaats in een reeks lezingen over Nederlands Indië.


Kaarten: € 5,=, Vrienden Stadsmuseum en of met bibliotheekpas € 3,50.


Datum

28  zondag 28 november 2021 om 14.30 uur

Website en social links

Adres

Stadsmuseum Grave i.s.m. bibliotheek Grave

Trompetterstraat 2

5361 ER Grave

advertentie