Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN Avondwandeling Nacht van de Nacht rond de Molen Gassel

Traditiegetrouw organiseren de Provinciale Natuur- en Milieufederaties elk jaar op de avond waarop de klok verzet wordt de Nacht van de Nacht. Dit jaar is dat voor de 17e keer op rij en wel op zaterdag 30 oktober. Samen met andere belangenorganisaties waaronder IVN vragen zij aandacht voor het belang van het donker.

Met deze campagne wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht kun je vinden op de website: https://www.nachtvandenacht.nl


IVN De Groene Overlaat Cuijk

Om bewustwording en draagvlak voor lichtvervuiling onder de bevolking te creëren gaat IVN De Groene Overlaat dit onderwerp onder de aandacht brengen tijdens een wandeltocht in en rond de Gasselse bossen. De natuurgidsen Willemien ten Haaf en Jan van Haare van IVN De Groene Overlaat Cuijk nemen jullie graag mee in de donkere bossen en wandelen ook een stukje over de dijk langs de vlakbij gelegen Maas. Kledingadvies: houd rekening met het weer en trek stevige schoenen aan.

Beleef deze spannende wandeling waarbij naast het zicht ook andere zintuigen zoals gehoor, tast en geur gebruikt zullen worden. We gaan de lichthinder bij diverse objecten ervaren maar kunnen bij helder weer ook genieten van de spiegeling van het licht in de Maas en misschien ook van een prachtige sterrenhemel. Wellicht horen of zien we nachtdieren, de gidsen zullen zeker vertellen over het leven van dieren zoals nachtvlinders, de bosuil en de das.

De wandeling is op zaterdag 30 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur. Omdat het aantal deelnemers aan deze wandeling beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dat kan tot en met dinsdag 26 oktober op onderstaand e-mailadres:

natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl


Degenen die zich aanmelden krijgen uiterlijk woensdag 27 oktober bericht of ze wel of niet kunnen deelnemen. Dan wordt ook het verzamelpunt bekend gemaakt. Voor meer info, bel 06-14641745.

Het deelnemen aan de wandeling is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

We raden de deelnemers aan zelf wat te eten en/of te drinken mee te nemen.

Datum

30  zaterdag 30 oktober 2021 om 19.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN Cuijk de Groen Overlaat

Hoeve 23

5448 ND Gassel