Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Josette Lenders, Dorothé Tielen, Karen van Dooren

Expositie van Josette Lenders, Dorothé Tielen, Karin van Doorn met beelden, grafiek en schilderijen


In Kunst in het Kerkje van Velp NB exposeren van 26 september tot en met 11 oktober 2020 drie kunstenaars met verschillende technieken en kunstvormen: Josette Lenders, Dorothé Tielen, Karin van Doorn met beelden, grafiek en schilderijen. Wat ze delen is liefde voor de natuur. De opening is op zaterdag 26 september om 11 uur. Laat u dat u wilt komen via Blindevinken@ziggo.nl.


Josette Lenders is zowel beeldend kunstenaar als bioloog. Als bioloog is ze geïnteresseerd in al wat leeft en geleefd heeft. Als kunstenaar is ze vooral bezig om deze organische wereld op haar manier vorm te geven. Dieren- en plantenpopulaties, cellen en organellen zijn altijd op een of andere manier, op de etsplaat terug te vinden.

Door onze manier van leven worden helaas vele soorten planten en dieren met uitsterven bedreigd. Dit uitsterven heeft haar aangezet tot het maken van tekeningen en etsen over insecten. Zij tekent deze diertjes hangend, zwevend in zelfontworpen omgevingen. Zo probeert ze de weerloosheid van een klein stukje kwetsbare wereld te verbeelden en probeert ze de dreigingen zichtbaar te maken.


Dorothé Tielen is altijd al gefascineerd geweest door vormen in de natuur en met name de vormen die zich manifesteren in boomstronken, gebogen takken, resten van planten. Sinds 2006 houdt ze zich bezig met glas: glas in lood, glasfusing en –casting.  De laatste jaren combineert ze hout en glas, de ene keer voert het glas de boventoon in de kunstwerken, de andere keer het hout. Ze verwondert zich over de structuren en de herhalingen die in de natuur te vinden zijn, ze lijken dezelfde, maar zijn steeds anders. Daarmee spelen vindt ze geweldig om te doen.  


Karin van Doorn. Landschappen en dieren zijn geen landschappen en dieren, het zijn puntjes verf. Je kunt de dieren zien alsof het mensen zijn. De schilderijen gaan over de menselijke natuur: verrassing, samen zijn, het gewoon niet maken, eenzaamheid, schoonheid, onschuld, alertheid en tevredenheid.

De focus ligt op de kleine dingen, die je bijna zonder te zien passeert. Kleur, vorm en toeval zullen je verleiden om met een nieuwe blik naar de alledaagse nieuwe dingen te kijken. Olieverf op doek, slordig als deugd, impulsiviteit gecombineerd met zorgzaam vakmanschap.

Merleau-Ponty (1962) beschrijft dat begrijpen en ervaren wordt geleid door wat de zintuigen je tonen. Betekenis ontstaat in het moment, waar schilderij en toeschouwer elkaar ontmoeten. Wat gebeurt, is niet helemaal in taal te vatten. Mijn schilderijen bieden graag die openheid: je ziet je eigen verhaal als je het werk bekijkt. Dat wat ik je vanuit mijn wereld laat zien, hoeft niet hetzelfde te zijn als wat je ziet.

Momenten

26  zaterdag 26 september 2020 om 11.00 uur
27  zondag 27 september 2020 om 11.00 uur
3  zaterdag 03 oktober 2020 om 11.00 uur
4  zondag 04 oktober 2020 om 11.00 uur
10  zaterdag 10 oktober 2020 om 11.00 uur
11  zondag 11 oktober 2020 om 11.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Vlakvisie

Hengel

5361 PH Velp

advertentie