Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Beelden, grafiek en schilderijen bij Kunst in 't Kerkje

In het Kunstkerkje in Velp bij Grave staat komende weken weer een nieuwe expositie opgesteld. Een expositie van drie kunstenaars met liefde voor de natuur: Josette Lenders, Dorothé Tielen en Karen van Dooren. De expositie is op zaterdagen en zondagen open van 11 tot 17 uur. De officiële opening is op zaterdag 26 september om 11 uur. Laat even weten als u daarbij wilt zijn via blindevinken@ziggo.nl in verband met de coronaregels en maximaal aantal bezoekers. Ook tijdens de openingstijden hanteren we de RIVM-adviezen en is er een speciale route door het Kerkje uitgezet. 


Een dreiging zichtbaar maken

Josette Lenders is zowel beeldend kunstenaar als bioloog. Als bioloog is ze geïnteresseerd in al wat leeft en geleefd heeft. Als kunstenaar is ze vooral bezig om deze organische wereld op haar manier vorm te geven. Dieren- en plantenpopulaties, cellen en organellen zijn altijd op een of andere manier, op de etsplaat terug te vinden. Door onze manier van leven worden helaas vele soorten planten en dieren met uitsterven bedreigd. Dit uitsterven heeft haar aangezet tot het maken van tekeningen en etsen over insecten. Zij tekent deze diertjes hangend, zwevend in zelfontworpen omgevingen. Zo probeert ze de weerloosheid van een klein stukje kwetsbare wereld te verbeelden en probeert ze de dreigingen zichtbaar te maken.

 

De vormen van de natuur in hout en glas

Dorothé Tielen is altijd al gefascineerd geweest door vormen in de natuur en met name de vormen die zich manifesteren in boomstronken, gebogen takken, resten van planten. Sinds 2006 houdt ze zich bezig met glas: glas in lood, glasfusing en -casting.  De laatste jaren combineert ze hout en glas, de ene keer voert het glas de boventoon in de kunstwerken, de andere keer het hout. Ze verwondert zich over de structuren en de herhalingen die in de natuur te vinden zijn, ze lijken dezelfde, maar zijn steeds anders. Daarmee spelen vindt ze geweldig om te doen.  


Je ziet je eigen verhaal als je mijn werk bekijkt

Karen van Dooren. Landschappen en dieren zijn geen landschappen en dieren, het zijn puntjes verf, vindt Karen van Dooren. Je kunt de dieren zien alsof het mensen zijn. De schilderijen gaan over de menselijke natuur: verrassing, samen zijn, het gewoon niet maken, eenzaamheid, schoonheid, onschuld, alertheid en tevredenheid. De focus ligt op de kleine dingen, die je bijna zonder te zien passeert. Kleur, vorm en toeval zullen je verleiden om met een nieuwe blik naar de alledaagse nieuwe dingen te kijken. Olieverf op doek, slordig als deugd, impulsiviteit gecombineerd met zorgzaam vakmanschap.

Inspiratiebron Merleau-Ponty (1962) beschrijft dat begrijpen en ervaren wordt geleid door wat je zintuigen je tonen. Betekenis ontstaat in het moment, waar schilderij en toeschouwer elkaar ontmoeten. Wat gebeurt, is niet helemaal in taal te vatten. Mijn schilderijen bieden graag die openheid: je ziet je eigen verhaal als je het werk bekijkt. Dat wat ik je vanuit mijn wereld laat zien, hoeft niet hetzelfde te zijn als wat je ziet.Datum

  Vandaag t/m 11 oktober 2020

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in 't Kerkje

Pastoor Loefsweg

5363 VE Velp

advertentie