Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Van Daalen en Klomp Kunstkerkje Velp

Kunst in het Kerkje in Velp NB opent haar deuren voor een expositie van Henny van Daalen en Ria Klomp. De schilderijen zijn te bewonderen in de weekenden van 11 tot 17 uur en duurt van 12 tot 20 september 2020. In het monumentenweekend van 12 en 13 september is een kijkje in het Kunstkerkje te combineren met deze expositie. Vanwege de coronamaatregelen moeten bezoekers even wachten indien er meer dan 30 personen in het kerkje zijn. 


Henny van Daalen

Tekenen en schilderen zijn voor Henny van Daalen verschillende dingen, maar zij doet het allebei graag. Voor MatchBoox (leporello in een luciferdoosje) illustreerde zij 4 boekjes met verhalen van de schrijver C. Buddingh’. Voor de biograaf van C. Buddingh’, Wim Huijser, illustreerde zij zijn boek ‘Net te jong om hip te zijn’ met 60 verhalen en tekeningen over de jaren ‘ 60. Dat boek verschijnt in september!

Schilderen doet Henny het liefst op grote doeken en zij ervaart het schilderproces altijd als een avontuur waarvan zij het eindresultaat niet kan voorspellen. Het liefst schildert zij op reeds door haarzelf beschilderde doeken, zodat ze al een (geheime) onderlaag hebben, die onbewust meespeelt in het eindresultaat. Uiteindelijk worden het altijd duidelijk menselijke vormen, maar pas verder in het schilderproces. Soms zwart- wit of juist met veel kleur, afhankelijk van de sfeer van het schilderij.


Ria Klomp

Ria Klomp houdt ervan kunstzinnig bezig te zijn. Haar inspiratie komt o.a. uit teksten van bijvoorbeeld Lennart Cohen. ‘Anthem’ van hem is haar favoriet: ‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in’. Wabi sabi, de schoonheid van de imperfectie heeft hier alles mee te maken. Er mag een barstje inzitten. Ria schildert en maakt beelden. Zij houdt van dingen met een verhaal, van de oncontroleerbaarheid van de natuur. Haar schilderijen zijn hierop geïnspireerd. En beeldhouwen geeft haar rust en ruimte. Als ze werkt wordt het wordt steeds stiller om haar heen. 


De expositie van Henny van Daalen en Ria Klomp is op zaterdagen en zondagen van 12 tot en met 20 september 2020 van 11 tot 17 uur te bezoeken. Kunst in het Kerkje info(bij Grave). Gratis toegang.

Meer informatie over onze exposities en concerten vind u op de website.

Datum

  Vandaag t/m 20 september 2020

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunstkerkje

Pastoor Loefsweg

5363 VE Velp

advertentie