Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Hippisch Festijn Grave

Drie dagen paarden- en ponysport van amateur tot topniveau. Springen, dressuur en diverse demonstraties. Een gezellig 'strodorp' met standhouders en horeca. Op zaterdag ponywedstrijden voor de kinderen. Op zondag een divers programma met onder andere de kür op muziek en als afsluiting de spectaculaire derby.


Speciale “Social Distance Edition” Hippisch Festijn Grave 2020  live te volgen vanuit thuis


Stichting Hippisch Festijn Grave heeft eerder dit jaar  in verband met de coronacrisis de 22e editie van het 3-daagse paardensportevenement verplaatst naar het komend weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2020. 


"Dit betekende voor onze organisatie improviseren. In mei stonden we voor de vraag of we het Hippisch Festijn Grave op een latere datum dit jaar alsnog door konden laten gaan. Op dat moment wist niemand welke mogelijkheden er verderop in het jaar nog zouden gaan komen voor sportevenementen. We hebben er toen niet voor gekozen om het bijzondere paardensportevenement af te blazen en te verzetten naar volgend jaar. We wilden onze deelnemers toch een mogelijkheid bieden zodra er eventuele versoepelingen zouden komen. Vanaf begin juli konden we er gelukkig vol voor gaan. We hebben gekozen voor een speciale editie van het Hippisch Festijn Grave 2020, een “Social Distance Edition”. Dat wil zeggen dat we de sporters en vrijwilligers voldoende ruimte bieden om afstand te houden. Onze bezoekers bieden we een alternatief via live uitzendingen vanaf het hoofdterrein. Iedereen kan vanuit thuis via een Live Stream alles volgen.”  zegt Eddy Thomas, voorzitter van Stichting Hippisch Festijn Grave. “Alles is gericht op veilig kunnen sporten en voldoende afstand houden van elkaar.” 


Ondanks dat dit weekend sprake is van een aangepaste editie blijven de deelnemers en sponsors hun vertrouwen geven aan het Hippisch Festijn Grave. De jeugdrubriek “mini-cross” op zaterdag is een nieuw onderdeel voor ponyruiters. De mini-cross biedt ponyruiters de mogelijkheid om kennis te maken met de paardensportdiscipline Eventing, waarbij de ponycombinaties over vaste en vaak natuurlijke hindernissen springen. ’s Morgens om 9.00 uur gaat in deze rubriek de eerste combinatie van start en net voor 16.30 uur verlaat de laatste combinatie het crossparcours. “Het is fijn om te merken dat de jeugd enthousiast is over deze toevoeging aan het programma. Twee jaar geleden hebben we de cross als pilot aan ons programma toegevoegd. Toen was de rubriek goed gevuld en was er veel enthousiasme. Dat was voor ons voldoende reden om het als aanvulling en als vast onderdeel op te nemen in het programma. Inmiddels is het een hoofdrubriek op zaterdag”, geeft voorzitter Eddy Thomas aan. “Daarnaast hadden we het zaterdagavondprogramma speciaal beschikbaar gesteld voor de ruiters die een koudbloed rijden en/of recreatief rijden. Zodat ook deze  doelgroep de ruimte krijgt in het Hippisch Festijn Grave-programma. Met de grote deelname en de steun vanuit onze sponsors blijkt dat we eerder dit jaar de juiste keuze hebben gemaakt!”     


Bezoekers kunnen op zaterdag en zondag vanuit thuis de verrichtingen op het hoofdterrein van het Hippisch Festijn Grave volgen via Nieuws.horse/live


Het Hippisch Festijn Grave is een toonaangevend 3-daags paardensportevenement dat sinds 1999 jaarlijks plaatsvindt in de maand juni. Het evenement trekt deelnemers uit voornamelijk het zuidoosten van het land aan. Jaarlijks verwelkomen wij vele bezoekers die genieten van dressuur- en springsport. Het Hippisch Festijn Grave is hiermee het grootste outdoor paardensportevenement van de gehele regio Noordoost Brabant. Locatie Hippisch Festijn Grave terrein: Beersemaasweg 1 – Escharen.

Momenten

18  vrijdag 18 september 2020 om 08.00 uur
19  zaterdag 19 september 2020 om 08.00 uur
20  zondag 20 september 2020 om 17.00 uur

Website en social links

www.hippischfestijngrave.nl

Adres

Stichting Hippisch Festijn Grave

Beerschemaasweg 1

5364 NR Escharen