Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

GEANNULEERD - Historisch Spektakel Dag 1

Tijdens het spektakel laat Grave deze tijd herleven. We leren de hoofdrolspelers Van Rabenhaupt en De Chamilly kennen. Von Rabenhaupt neemt met zijn Musketiers en vele anderen de stad Grave weer in, en de piekeniers staan weer op wacht bij De Hampoort. De staatsen onder leiding van Von Rabenhaubt belegerd de stad vanuit de overzijde van de Maas. Ook leren we Willem van Oranje kennen die getrouwd was met de in Grave geboren Anna van Buren (1551). Naast de voorvader van onze huidige Koning Willem-Alexander komen velen historische figuren die een rol hebben gespeeld in de rijke Graafse historie tot leven.


Het spektakel speelt zich dit jaar af op een aantal zogenaamde hotspots.

Op het voormalige Visio terrein, het park aan de achterzijde van de historische ingang de Hampoort, ontstaat er een heus kamp bestaande uit handelreizigers, bedelaars, troubadours en lieden van allerlei pluimage. Bij de Hampoort houden piekeniers nauwlettend de toegangspoort van de stad in de gaten. De Hampoort is tevens het gastverblijf van Willem van Oranje en zijn bruid Anna van Buren. In de Hampoort komen de Graafse notabelen, schout en vertegenwoordigers van de kerk bij elkaar. Verderop in de stad is er volop bedrijvigheid ondanks het beleg door het staatsen leger van Von Rabenhaubt. Handelslieden, koopmannen en beoefenaars van allerlei ambachten zijn in de weer om het normale leven uit die tijd uit te beelden.


Bezoekers van dit evenement kunnen deelgenoot zijn van dit middeleeuws leven door verkleed in authentieke kledij naar Grave te komen. Voor het evenement is tegen een geringe vergoeding kledij te huur.


De Graafse horeca richten samen met ondernemers hotspots in ter hoogte van de Klinkerstraat, Markt en Maasstraat-Maaskade. Op deze plaatsten zijn volop terrasjes ingericht tussen de historische uitbeeldingen en klanken van troubadours en klein-kunst beoefenaars.

Datum

4  zaterdag 04 april 2020 om 12.00 uur

Website en social links

www.historischspektakelgrave.nl

Adres

0486 Producties

Elisabethstraat 10

5361 HK Grave

advertentie