Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing watersysteem Grave

Droge zomers, klimaatverandering en toch voldoende water!


Lezing: Waterbeheer in tijden van droogte


Op dinsdag 11 februari organiseert IVN Grave een lezing over het watersysteem rondom Grave en in het Raamdal (ook wel de Verborgen Raamvallei genoemd), in samenwerking met Waterschap Aa en Maas. De lezing vindt plaats in het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp N-Br (bij de kinderboerderij, achter de brede school) en begint om 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur).


De zomers van 2018 en 2019 waren heel droog.  Er was een erg groot neerslagtekort en dat heeft consequenties voor het watersysteem. Het watersysteem, zoals Waterschap Aa en Maas dat kent, is vooral afhankelijk van de neerslag die valt. Als er een groot tekort aan neerslag is worden de grondwaterstanden heel laag. Door de droge zomers van de afgelopen twee jaar hadden we een droge bodem, zeer lage afvoeren en ongekend veel droogval in onze sloten en beken. Omdat we steeds meer te maken krijgen met extreme weersomstandigheden zal het watersysteem daarop afgestemd moeten worden.


Jos Kruit, droogtecoördinator bij waterschap Aa en Maas, zal belangstellenden meenemen in de droogte van 2018 en 2019. Hierbij zal hij inzomen op het watersysteem met specifieke aandacht voor het grondwater en de maatregelen die mogelijk zijn om de droogte te bestrijden. Daarnaast zal Jan Derks, adviseur watersysteem, uitleg geven over de werking van het huidige watersysteem rondom Grave en de toekomstige ontwikkelingen van o.a. de Lage Raam in de Verborgen Raamvallei.


Aansluitend aan deze lezing organiseert IVN Grave een wandeling door het Raamdal, (op zondag 16 februari) samen met medewerkers van het Waterschap Aa en Maas, om de concrete plannen toe te lichten. 


Aanmelden

Deelname aan de lezing kost € 3,- ; aanmelden bij Lia Lobel lobelia@home.nl of telefonisch op 0486-475388.Datum

11  dinsdag 11 februari 2020 om 20.00 uur

Adres

Buitenhuis

Beukenlaan 8

5363 RA Velp

advertentie