Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Marijke Eken en Ingrid Sewpersad, Kunst in het Kerkje

Textiel van Marijke Eken en fotografie van Ingrid Sewpersad.

Voor Marijke zijn het de draden die haar verbinden met haar innerlijk. Het werk van Marijke Eken is sterk intuïtief. Wol, vilt, zijde, linnen. Verwerkt in borduurwerk en 3D-vilt.


Ingrid is al geruime tijd bezig met het fotograferen van intrigerende beelden in de openbare ruimte die daar ontstaan doordat derden die hebben aangebracht. De ‘Alu-Landschappen’ zijn afdrukken op aluminium die in hun sfeer uniek zijn.


Marijke Eken - TEXTIEL

De uitspraak van Rumi: “Let the Beauty of what you Love, Be what you Do” is mijn motto. Toen Marijke Eken voelde dat zij moest kiezen tussen klei (beeldhouwen) en textiel, werd het textiel; haar eerste liefde. Natuurlijke materialen zijn ook haar eerste liefde: “Mijn handen voelen het materiaal; zijde, wol, katoen, linnen zijn eerlijk en oorspronkelijk. Er is een bron in mij waarmee ik verbonden ben. Deze bron zie ik voor me als een soort baarmoeder van de ziel. Een verborgen omhulde ruimte, onzichtbaar, donker, omhuld en heilig; een plaats waar beelden groeien en die ik zichtbaar kan maken”. Het werk van Marijke Eken is sterk intuïtief. Haar handen, ogen en ziel weten wat ze willen uitdrukken.


Ingrid Sewpersad - FOTOGRAFIE

Ingrid Sewpersad maakt ‘Alu-Landschappen’. Van oorsprong grafisch vormgever, bleef de autonome kunst haar boeien. Door de jaren heen ging ze steeds meer op onderzoek uit met potlood, penseel en camera. Inspiratie vond ze o.a. in het rivierenlandschap rond Nijmegen. Dit resulteerde in een serie alu-landschappen. De alu-landschappen zijn afdrukken op aluminium die in hun sfeer uniek zijn. Door rechtstreeks op het aluminium te printen ontstaan prachtige sfeerbeelden van landschappen die zich kenmerken door mystiek en tijdloosheid. Het zijn landschappen die er nog wel zijn maar misschien ook wel niet meer. Met haar alu-landschappen probeert Ingrid Sewpersad de beschouwer te laten dromen. Het zijn reflecties van wandelingen, de natuur zoals die achterblijft in de herinnering.


Bezoekersinformatie

De expositie is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 1 tot en met 23 februari van 11.00 -17.00 uur.

Gratis toegang.

Momenten

1  zaterdag 01 februari 2020 om 11.00 uur
2  zondag 02 februari 2020 om 11.00 uur
8  zaterdag 08 februari 2020 om 11.00 uur
9  zondag 09 februari 2020 om 11.00 uur
15  zaterdag 15 februari 2020 om 11.00 uur
16  zondag 16 februari 2020 om 11.00 uur
22  zaterdag 22 februari 2020 om 11.00 uur
23  zondag 23 februari 2020 om 11.00 uur

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in het Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp

advertentie