Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Wandelen met IVN Grave in Gasselse bossen

Op zondag 5 januari organiseert IVN Grave een wandeling door de Gasselse bossen. De natuurgidsen vertellen tijdens de wandeling over de overlevingsstrategieën die planten en dieren gebruiken om deze koude periode door te komen. De wandeling start om 14.00 uur bij de Gasselse molen (kruispunt Heidestraat/Hoeve) en duurt ongeveer 2 uur.


Overwinteren in het bos

Hoe komen dieren en planten de winter door? Wie houden er een winterslaap en wie niet? Hoe komen de dieren aan voedsel als er een dik pak sneeuw ligt? Als het kouder wordt zien we steeds minder insecten, hoe komt dat? Waar zijn ze in de winter? Zoeken ze een beschut plekje? De bomen zijn kaal, planten lijken afgestorven, maar wat gebeurt er onder de grond? En zijn er misschien al tekenen van het voorjaar te bespeuren? Om de winter te overleven heeft de natuur zo zijn eigen middelen; de gidsen vertellen er alles over tijdens de wandeling, die geschikt is voor jong en oud. De route is niet geschikt voor rolstoelen.

Deelname aan de wandeling is gratis; vrijwillige bijdrage mag. 


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op de website van het IVN.Datum

5  zondag 05 januari 2020 om 14.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN Grave

Gasselse Molen

5438 ND Gassel

advertentie