Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Nachtwandeling in Gasselse bossen

Nacht van de Nacht bij Gasselse bossen

Ons land is ’s nachts een van de meest verlichte landen ter wereld. Afgelopen honderd jaar werd Nederland in de nacht maar liefst 125 keer lichter. Tijdens de jaarlijkse nacht van de nacht, als de klok weer teruggaat naar de wintertijd, wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor deze lichtvervuiling. IVN Cuijk gaat op die avond met u wandelen in de Gasselse bossen en bij de Maas. De wandeling begint op zaterdag 26 oktober om 19.00 uur bij de Gasselse Molen, Hoeve 23, 5438 ND te Gassel. Rond 21.00 uur komen we hier weer terug.

De tocht zal gedeeltelijk door de donkere bossen gaan, maar we gaan ook kijken bij de dichtbij gelegen Maas. Het wordt een spannende wandeling waarbij naast ons zicht ook andere zintuigen zoals gehoor, tast en geur gebruikt gaan worden. En misschien kunnen we wel genieten van een prachtige sterrenhemel.

IVN De Groene Overlaat vraagt € 2,00 voor de wandeling, dit is inclusief een kop koffie/thee na afloop.

Meer weten? Stuur een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl


Landelijke organisatie Nacht van de Nacht

Dit jaar organiseren de Provinciale Natuur- en Milieufederaties voor de 15e keer de Nacht van de Nacht . Met deze campagne wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Die kost niet alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van dieren en planten.

Meer informatie over de Nacht van de Nacht op de website.

Datum

26  zaterdag 26 oktober 2019 om 19.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl www.nachtvandenacht.nl

Adres

IVN Cuijk De Groene Overlaat

Hoeve 23

5438 ND Gassel

advertentie