Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Spannende Paddenstoelenwandeling

Paddenstoelenwandeling op Landgoed Mariëndaal in Velp (N-Br).

Op zondag 20 oktober organiseert IVN Grave een paddenstoelenwandeling met gids op Landgoed Mariëndaal. De wandeling start om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de St. Jozef school en duurt tot ongeveer 12.00 uur.


De herfst is het ideale jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Want hebben we te maken met een plaatjeszwam of een buisjeszwam? Dat kunnen we mooi bekijken met behulp van een spiegeltje. Omdat we op een landgoed met oude bomen wandelen zijn er paddenstoelen in allerlei kleuren en vormen; en hebben we veel kans om verschillende soorten te vinden.

De wandeling is geschikt voor volwassenen en kinderen en gaat over onverharde paden; de route is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden is niet nodig. Vergeet niet een spiegeltje mee te nemen.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen en meer. Kijk voor uitgebreide informatie op de website.

Datum

20  zondag 20 oktober 2019 om 10.30 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Landgoed Mariëndaal

Beukenlaan 6

5363 RA Velp

advertentie