Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Jan Peter van Opheusden

Van zaterdag 19 oktober tot en met 10 november exposeert Jan Peter van Opheusden uit Eindhoven zijn olieverfschilderijen bij Art Partner in Velp (Grave)


Van Opheusden is een intuïtief schilder. Hij staat aan de kant van het subjectieve: de werkelijkheid mag dan zijn wat hij allemaal rondom zich heeft, maar dat interesseert hem in zichzelf niets. Hij wil de werkelijkheid niet beschrijven en nog minder hem bestuderen en schetsen. De werkelijkheid is voor hem alleen belangrijk als de plaats van zijn emoties en de verschijningsvormen van de werkelijkheid zijn het veld waaruit zijn intuïtie opborrelt.

Voor hem is de wereld er niet om begrepen te worden. Het moet ‘zijn’ wereld zijn, volledig ingekapseld in de manier waarop hij hem voelt. Wat ook de reden is dat hij hem vertaalt in briljante veranderende kleuren en ondefinieerbare vormen. Zijn werken zijn muzikaal , maar absoluut niet op een intellectuele manier. Het is spontaner en naïever. Eerder de fluit spelende herder dan de dirigent van het symfonieorkest.

Van Opheusden heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter de rug. Opgeleid aan de academie voor Industriële Vormgeving maakte hij de overstap naar beeldende kunst. Zijn werk is tentoongesteld door heel Europa, China en VS. Ook momenteel is hij nog jaarlijks te vinden op tentoonstellingen in Azië. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn werk is opgenomen in collecties en publicaties waar ook mensen als Appel, Sluijter en Corneille voorkomen.

Tijd om dus ook het werk weer eens te presenteren in eigen land. Art Partner Velp heeft daarbij de primeur. Art Partner Kunstuitleen Velp is geopend elke zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Datum

  Vandaag t/m 10 november 2019

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.artpartner.nl

Adres

Art Partner

Basilius van bruggelaan 2

5363 VA Velp

advertentie