Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Bijzondere Natuurwandeling Keent

Van oorlogsvliegveld B82 naar natuurgebied.


Voor velen is het niet bekend dat er in Keent ooit een vliegveld was. Terwijl dat vliegveld zelfs heel belangrijk was in het najaar van 1944 bij de operatie “Market Garden”, de bevrijding van Nijmegen. Later werd het gebied als landbouwgebied gebruikt en nu is het natuurgebied. IVN Grave houdt zondag 15 september, samen met Brabants Landschap, een natuurwandeling door dit gebied waarbij de rijke geschiedenis én de huidige functie uitgebreid aan bod komen.


Sinds Brabants Landschap het gebied in bezit heeft wordt een deel van Keent aan de natuur terug gegeven. Voor Rijkswaterstaat is het een waterberging en doorstroomgebied. Voor Brabants Landschap is de omvorming naar natuurgebied belangrijk. In het gebied lopen ook Taurus runderen en Exmoor pony’s. Het Taurus-project heeft als doel het proberen terugfokken van een oerrund. Bij deze wandeling wordt ook ingegaan op  oorsprong en het uiteindelijke gewenste soort rund dat wordt nagestreefd.


Informatie 

De wandeling gaat veelal over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoor pony’s en Tauros runderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer. Neem ook een verrekijker mee. De wandelroute duurt ongeveer 2 uur en is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er koffie, thee of fris in het infopunt. Meer info over natuurgebied Keent op de website van Brabants Landschap.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen en meer. Kijk voor uitgebreide informatie op de websites.


Start: 14.00 uur bij Informatiecentrum Keent, Zuijdenhoutstraat 2 Keent.


Datum

15  zondag 15 september 2019 om 14.00 uur

Website en social links

www.brabantslandschap.nl www.ivn.nl www.brabantslandschap.nl

Adres

Het Buitenhuis

Beukenlaan 8

5363 RA Velp

advertentie