Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expositie Kunstkerkje

Vanaf 17 augustus 2019 exposeren Wim Lemmens en Ton en Beppie Lotterman, allen uit Oss, in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. De opening van deze nieuwe expositie krijgt op de eerste dag, zaterdag 17 augustus, een officieel tintje met een inleiding van Backey Backendorf , een voordracht van stadsdichter Han Jansen en een muzikaal optreden van zangkoor Phoenix uit Oss onder leiding van dirigent Leon van Schijndel. Aanvang van dit officieel gedeelte is 15.00 uur.


De expositie is zaterdag 17 augustus al open voor publiek vanaf 11 uur ‘s ochtends. Het Kunstkerkje is op alle zaterdagen en zondagen open van 11 tot 17 uur en gratis toegankelijk.


Wim Lemmens (Tilburg, 1947) Beelden en schilderijen

Wim studeerde schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunstopleiding Sint Joost in Breda. Sinds 1976 werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn loopbaan als kunstenaar is begonnen in een natuursteenstudio in Italië.Hij heeft een duidelijk herkenbare stijl en laat zich inspireren door de natuur, zijn omgeving, of grote gebeurtenissen en probeert hierbij het aspect van de beweging tot uitdrukking te brengen. Hij is geïnspireerd door kunstenaars Hans Hartung en Marcel Duchamp. Wim werkt momenteel in Oss en is actief bij de Osse Kunststichting K26.


Ton Lotterman (Coevorden, 1951) Fotografie

Ton woont en werkt in Oss. Ton Lotterman is autodidact en fotografeert ruim 50 jaar. Hij fotografeert wat hij aantreft en interessant vindt. De foto’s geven weer wat hij ziet, niets meer en niets minder. Er wordt niet geregisseerd bij de opname, ook wordt er later niets aan toegevoegd

of weggehaald. Ondanks dat hij niet conceptueel werkt blijken de foto’s achteraf thematisch onderlinge verbanden te hebben zoals straatbeelden, ramen/reflecties en eenvoudige landschappen. Alle beelden die hij mooi vindt worden afgedrukt. Pas dan is het een foto.

Zijn grootste inspiratiebronnen zijn Josef Koudelka, Harry Gruyaert en Saul Leiter.


Beppie Lotterman (Rotterdam, 1952) Schilderijen

In 1990 begon zij de 4-jarige kunstopleiding aan de Vrije Hoge School in Driebergen waarvan

de laatste twee jaar een specialisatie schilderen onder leiding van Benno Sloots. Na deze

opleiding deed zij diverse masterclasses, onder andere bij Henk Hage en had lessen keramiek bij Henk Wolvers. Kleur en poëzie zijn belangrijke inspiratiebronnen in haar werk. Sinds 1995 werkt zij fulltime als kunstenares in haar woonplaats Oss en is actief bij de Osse Kunststichting K26. Vanaf 2009 is zij de initiator van het open podium voor dichters in Oss, Poëzie Podium Oss. Zij is geïnspireerd door de kunstenaars Mark Rothko en Marlene Dumas.

Datum

  Vandaag t/m 01 september 2019

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in 't Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp

advertentie