Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Tentoonstelling Landgoed De Lievendael

Tentoonstelling over Landgoed De Lievendael, een kunstzinnig nest. Peter-Paul Weijnen (foto’s landgoed) Gerdy Weijnen-Floor (keramiek), Nanouk Weijnen, (dieren schilderijen) en Lisetteh Huijsmans (grafische technieken) exposeren samen.


De tentoonstelling is gebaseerd op het leven en werken op het landgoed De Lievendael in Velp bij Grave. Het echtpaar Weijnen creëerde er een landschap rondom een oude boerderij. In fasen werden bomen en struiken geplant, zodat er een landschap ontstond naar Engelse stijl met rond de boerderij een cottagetuin en natuurvijver. In 2007 werd De Lievendael gerangschikt als landgoed volgens de natuurschoonwet. Een gedeelte is vrij toegankelijk. Wezenlijk onderdeel van het landgoed vormen de dieren, vooral bijzondere paarden en zeldzame huisdierrassen. Gerdy Weijnen is keramist, ze werkt met klei. In het Graafs Museum zijn haar verrassende vazen te zien.


Dochter Nanouk Weijnen, beeldend kunstenaar, is opgegroeid in dit natuurschoon. Ze schildert dieren en ook bijzondere rassen legt ze vast in olieverf. Levensgroot of kleinere sculpturen in brons maakt ze vaak in opdracht. Ook schoondochter Lisetteh Huijsmans is beeldend kunstenaar. Voor Lisetteh is etsen het verlengstuk van het tekenen, maar de plaat biedt zoveel meer. Het zuurbad doet verrassende dingen met de plaat en voordat de plaat gaat zwemmen zijn er massa mogelijkheden om mee te experimenteren”. In het eindresultaat zijn de details belangrijk, goed om lang naar te kijken.


Graafs Museum is open van woensdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Museumjaarkaart geldig. Entree p.p. 3 euro. Kinderen gratis.

Datum

  Vandaag t/m 15 september 2019

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Adres

Graafs Museum

Elisabethstraat 10a

5361 HK Grave

advertentie