Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Klezmajeur

Een concert van originele Klezmer, volksmuziek uit Oost-Europa, die destijds gespeeld werd door Joodse en Zigeuner muzikanten. Nu gespeeld door ensemble Klezmajeur.


Het Klezmer ensemble Klezmajeur is in april 2004 opgericht en speelt nog steeds in de originele bezetting: Contrabas, Accordeon, Viool en Klarinet. Intussen heeft ze vele optredens door heel Nederland gegeven op culturele podia, festivals, in theaters, en op huwelijksfeesten, en Bar Mitzvahs. De muzikanten hebben allen een achtergrond in volksmuziek, de accordeoniste heeft nog wat Russisch bloed, de Contrabassist en Violiste hebben in zigeunerorkesten gespeeld. De klarinettist heeft lessen gehad van zowel Margot Leverett uit New York als Michel Marang. Klezmer is volksmuziek uit Oost-Europa, gespeeld van ongeveer 1760 door Joodse en Zigeuner muzikanten. Daardoor is het ook een mengeling van Oost-Europese volksmuziek met invloeden van Turkse, Arabische en Griekse muziek. Het kan uitbundig vrolijk klinken, het was tenslotte niet voor niets feestmuziek om op te dansen, maar ook zeer melancholisch door gebruik van niet westerse toonladders. Het is muziek van het leven, vieren als er feest is, maar droevig als er verdriet is, het mag er allemaal zijn, het mag allemaal worden beleefd. En natuurlijk is daar die heerlijke aardse Chassidische wijsheid om van te genieten. Voor dit optreden brengen we een keur van verschillende muziekstukken en liederen die in het Jiddisch worden gezongen. Om ervoor te zorgen dat u zich prima op uw gemak voelt bij de stukken geven we een korte uitleg, die we ter plekke aanpassen bij de belangstelling van het publiek. Van de oorspronkelijke muziek zijn de componisten, als die al bestonden, niet bekend, en vaak wordt een stuk dan ook vernoemd naar de persoon die het heeft opgetekend, bv de Hoffmans Moldavische Hora, of Schwartzes’ Sirba. Dit wordt een optreden waar u vrolijk weer vandaan komt!


Klezmajeur treedt op in de Bagijnenkerk op zondag 2 juni om 14.30 uur. De entree bedraagt € 10,00. Kaartjes kunnen ter plekke gekocht worden, maar wilt u zeker zijn van een goede plaats, dan kunt u ook een kaartje reserveren. Bel of mail hiervoor met Jenneke van Dongen, jennekevandongen@outlook.com of 06-14062391.

Datum

2  zondag 02 juni 2019 om 14.30 uur

Website en social links

www.bagijnenkerkgrave.nl

Adres

Bagijnenkerk

Bagijnenstraat 1

5361 EM Grave

advertentie