Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing IVN Grave 'Leven in de bodem'

Lezing over leven in de bodem


Op dinsdag 16 april organiseert IVN Grave een avond over “Kleine beestjes in de bodem”. Marc Siepman houdt dan een lezing over dit actuele onderwerp. Immers een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestje spelen een belangrijke rol om plagen en ziektes de kop in te drukken. Locatie: Het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp N-Br (bij de kinderboerderij, achter de brede school). Let op: de aanvangstijd is anders dan gebruikelijk namelijk om 19.30 uur.


In de bodem leven talloze organismen zoals bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden, mijten, slakken en wormen. En allemaal in verbijsterende aantallen en een onvoorstelbare diversiteit. In anderhalf uur vertelt Marc Siepman wat ze met elkaar te maken hebben en hoe je ze kunt helpen om jou te helpen. Want een kwart van alle biodiversiteit leeft ondergronds en al die kleine beestje helpen om plagen en ziektes de kop in te drukken en de planten veel gezonder te maken.


Uitputting van de bodem, klimaatverandering en milieuvervuiling hebben grote invloed op de kwaliteit van ons voedsel en dus op onze kwaliteit van leven. Marc Siepman legt uit wat de onderlinge samenhang is en zal ons vertellen hoe wij in onze eigen tuin en omgeving kunnen bijdragen aan verbetering. Tuinieren gaat niet alleen over planten, bijen en regenwormen. Wie de triljoenen bacteriën, schimmels en de talloze andere micro-organismen in de bodem vertroetelt, kan zich veel moeite besparen. Niet alleen in de moestuin maar zeker ook in de siertuin.

Siepman, zelfbenoemd ambassadeur van het bodemleven en auteur van twee boeken hierover, wil zich inzetten voor een planeet waarop we ons weer onderling afhankelijk voelen. Waarop alles en iedereen in vrijheid toegang heeft tot gezonde voeding, schoon water, schone lucht en beschutting.


Aanmelden

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij Wil Ariëns, telefonisch op 0486-412217 of via w.ariens41@gmail.com De kosten voor deelname aan de beestjes-avond zijn € 3,-.

 

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-) afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enzovoort. Kijk voor uitgebreide informatie op de website.

Datum

16  dinsdag 16 april 2019 om 19.30 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

Het Buitenhuis

Beukenlaan 8

5363 RA Velp

advertentie