Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Mindfulness en Playfulness weekend

Mindfulness en Yoga gecombineerd met expressie geven aan je creativiteit.

Vanuit het contact met jezelf expressie geven aan je creativiteit.


Voor diegene die:

- zin heeft in een weekend met rust en creativiteit

- uit het hoofd, in het lijf en in de speelsheid

- minder wil moeten en meer genieten

- expressie wil geven aan wat er speelt


Programma

We starten op vrijdagmiddag om 4 uur. De vrijdag is bedoeld om aan te komen en je aandacht naar binnen te richten, naar het moment, naar jezelf, je lichaam. Er komt ruimte voor wat al aanwezig is in jou. Misschien is er eerst vermoeidheid of een bepaalde stemming. We doen oefeningen uit de Mindfulness, Yin yoga en dans om meer in het lichaam te komen.


Na een nacht rust, starten we de zaterdagochtend met meditatie, yoga en een (stilte) wandeling. Dan is het tijd om de verbinding te gaan leggen tussen wat in jou leeft en daar uiting aan geven. Je creativiteit tot leven te brengen. We gebruiken hiervoor verschillende speelse werkvormen met schilderen, schrijven, theater, cabaret, clownerie en dans. Na elke activiteit die gericht is op expressie, sluiten we af met een meditatie, yin yoga, muziek. Er is voldoende tijd om ook de stilte en rust op te zoeken op je eigen kamer, in het klooster, de tuin en de omgeving. Of ongedwongen in contact te zijn met elkaar tijdens de maaltijden of na het programma.


Wat is het onderliggende idee?

We werken met die verbinding: Met wat er leeft in jou en daar expressie aan geven.

Kortom mogen zijn wie je bent en dat ook durven laten zien. De creativiteit laten stromen, je mag onzeker zijn, de spanning voelen.


Eigen oordelen zijn vaak oud, niet reëel. Maar je ingeslikte strenge ouder of de hollandse “doe maar normaal” norm.


In dit weekend is falen geen falen, want alles is oké. Je laat transparant zien wie je bent en dat is altijd sterk. Net zoals een peuter, speels, open. In de loop van het weekend ga je merken hoe de creativiteit en speelsheid in jou kan gaan stromen, hoe je in contact blijft met jezelf omdat je steeds weer te tijd neemt om naar binnen te gaan en ruimte voor jezelf te nemen.


Opbrengst van het weekend

Bij retraites is je gerichtheid meestal naar jezelf. In deze retraite oefen je in contact te blijven bij jezelf terwijl je expressie geeft en jezelf presenteert aan de buitenwereld. Naast genieten van wat je meemaakt in dit weekend, ontwikkel je een vaardigheid die bruikbaar is in de buitenwereld. In je ‘normale’ leven. Je leert schakelen, steeds weer terug te keren naar jezelf. Je durft jezelf te laten zien aan/in de wereld!

Momenten

1  vrijdag 01 maart 2019 om 16.00 uur
2  zaterdag 02 maart 2019 de hele dag
3  zondag 03 maart 2019 de hele dag

Website en social links

www.avantspirit.nl

Adres

Avant Spirit

Basilius van Bruggelaan 4

5363 VA Velp

advertentie