Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Kunstexpositie Mieke Koenen en Ruud Harmsen in Kunstkerkje Velp

Vanaf 2 februari 2019 exposeren Mieke Koenen en Ruud Harmsen in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Beiden hebben hun atelier in het Krayenhoffkazerne in Nijmegen. Waar Mieke Koenen in haar schilderijen het menselijk naakt als onderwerp heeft, houdt Ruud Harmsen van het ambachtelijke werk. Een interessante dubbelexpositie waarbij kunst en ambacht samen gaan. De expositie is gratis toegankelijk en open op zaterdagen en zondagen van 2 februari tot en met 17 februari, van 11 tot 17 uur. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg in Velp/Grave.


Mensen zoals u en ik

Mieke Koenen schildert blote mensen. Dat doet ze haar hele kunstenaarsleven al en dat zal ze blijven doen. Alles wat ze te zeggen heeft kan ze erin kwijt. Het klassiekste van de klassieke schilderkunstige onderwerpen: menselijk naakt. Maar Koenen is niet op zoek naar ideaalbeelden, het gaat haar om de gewone mensen, mensen zoals wij allen. Misschien juist daarom zijn haar schilderijen niet altijd makkelijk om te zien: we herkennen misschien te veel waar we niet blij mee zijn. Mieke geeft ons bloot. Natuurlijk is precies dat ook de kracht van haar werk. Het is verrassend hoeveel zij weet te vertellen met niets anders dan ons blootje. We staan er soms wat ongemakkelijk bij, maar meestal toch trots en zelfbewust ondanks dat er wel eens wat lubbert en hangt. Daarmee laat Koenen een mensbeeld zien dat een verademing is vergeleken bij al die strakke billen en borsten waarmee de reclame industrie ons bombardeert.


Ambachtelijk werk

Ruud Harmsen houdt ervan om ambachtelijk te werken. Hij streeft ernaar zijn werk, olieverfschilderijen, linosnedes en houten tafeltjes, een goede vorm, compositie en een mooi kleurgebruik te geven. Voor zijn schilderijen kan het uitgangspunt heel divers zijn: nu eens zijn het herinneringen aan een vakantie in het mediterranegebied, dan weer hedendaagse waarnemingen. Maar ook beelden uit de kunstgeschiedenis, de archeologie, de fantasie en de literatuur. Daarbij staan de voorstellingen vol met figuren. Opzet is om een beeldend verhaal te vertellen. Het thema waar alles onder te vangen is heet ‘het verlangen’, een verlangen naar eenheid, harmonie, evenwicht en schoonheid.


Meer informatie over onze exposities en concerten vind u op de website.

Datum

  Vandaag t/m 17 februari 2019

Dagen geopend
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.kunstinhetkerkje.nl

Adres

Kunst in 't Kerkje

Pastoor Loefsweg 1

5363 VE Velp

advertentie