Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Optreden Gulden Euro Trio bij EmmausKlooster in Velp.

Op zondag 28 september treedt dit trio op in de kapel van het voormalig Kapucijnenklooster. Het trio onderscheidt zich van andere kamermuziekensembles, doordat zij voor een groot deel eigen composities speelt. Het programma waar de naam aan ontleed is bestaat uit de 'Euro Suite & en ander wisselgeld', een muzikale rondreis door Europa, een Europese belevenis die men in deze vorm nergens anders vindt.


Het programma voor dit jaar is “Focus on Dime”. Instrumentale rockmuziek uit de jaren 70 van welbekende band Focus, met o.a. House of the King, Hocus Pocus, Sylvia Focus 1-2-3, in combinatie met de instrumentale rockmuziek (eigen werk) van de jongensband Dime waar de pianist destijds in speelde. Een uitermate verrassend resultaat om te ervaren dat de, letterlijk, welluidende klanken van weleer getransformeerd te zien naar kamermuziek met vaak een verrassend tintje van romantiek, beetje jazz en natuurlijk nog een beetje pop. Als intermezzo speelt het Gulden Euro Trio nog een kort eerbetoon aan Bach (333 jaar geleden geboren).


Het trio bestaat uit Pip van Steen (fluitist, componist), Andrea Pieper (violiste en contrabassiste) en Marcel Siebers (pianist, beiaardier, componist en dirigent).


Medio 2016 ontstond het idee om één van de succesnummers van DIME, Feelings, te herschrijven voor het Gulden €uro Trio wat enorm veel mooie reacties voor de hernieuwde Feelings opleverde.

De eigen composities hadden echter het probleem dat ze enkel in het hoofd geschreven waren en niet op papier. Een oud cassettebandje van het afscheidsconcert op oudjaarsavond 1974 (!) bracht uitkomst om de gespeelde muziek te vertalen naar noten op papier. 

Van het één kwam het ander en uiteindelijk werden 7 ‘songs’ door Marcel Siebers gereconstrueerd naar 6 vernieuwde composities. Door de enigszins klassieke benadering zijn de werken ook tijdlozer geworden. De tracks 2 en 6 zijn zelfs ‘gegoten’ in een compositorisch frame waar componisten als Haydn, Mozart en Beethoven mee werkten. 

De wilde tienerjaren met DIME zijn hierbij getransformeerd naar volwassen kamermuziek met een knipoog naar het verleden.


Het optreden begint om 15.00 uur in het Emmausklooster in Velp. De entree is € 15,00 en kaarten kunt u al bestellen via de website.



Datum

28  zondag 28 oktober 2018 om 15.00 uur

Website en social links

www.avantspirit.nl

Adres

Emmausklooster

Basilius van Bruggelaan 4

5363 VA Velp