Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Özcan Akyol in de Graafse Bibliotheektuin

Ontmoet schrijver Özcan Akyol in de Graafse Bibliotheektuin

Vrijdagavond 15 juni geeft schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, acte de présence in de Bibliotheektuin van Grave. Akyol is schrijver van o.a. de boeken Eus en Turis en

columnist voor o.a. het AD, De Gelderlander, VARAgids en Nieuwe Revue.


Autobiografisch

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een

milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.


Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen. Naast romancier is Akyol columnist voor o.a. het AD, De Gelderlander, VARAgids en Nieuwe Revue. Ook werkte hij mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek: Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen. Ook is Akyol regelmatig te zien in programma’s als De Wereld Draait Door en PAUW. Vorig jaar debuteerde hij met zijn documentaireserie De neven van Eus.


Lezing in de Bibliotheektuin

Özcan Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Iets wat hij tijdens deze avond in de Bibliotheektuin ongetwijfeld zal laten zien. Hij is een stoere, oprechte schrijver en wordt ook door jongeren graag gelezen. Wil je dit niet missen? Kaarten zijn te koop via de website van BiblioPlus. € 7,50 voor niet-leden en € 5,- voor leden.

Datum

15  vrijdag 15 juni 2018 om 20.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Graafse Bibliotheek

Trompetterstraat 2

5361 ER Grave

advertentie