Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

IVN lezing over de koekoek

Waarom begint het leven van de koekoek bij pleegouders?

De roep van de koekoek is bij iedereen wel bekend. Maar wat weten we eigenlijk verder van deze bijzondere vogel? Tijdens de IVN lezing op donderdag 26 april doet vogelkenner Lou Megens een boekje open over de koekoek. De presentatie vindt plaats in het Buitenhuis (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) in Velp. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ca 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom.


Gastspreker Lou Megens gaat op deze avond in op onderwerpen als: hoe legt de koekoek haar ei? Waarom verwijdert hij/zij eieren uit het nest van de waardvogel? Hoeveel waardvogels heeft een koekoek? Hoeveel eieren legt een koekoek? Waarom accepteert de waardvogel een koekoeksei? Filmmateriaal van een koekoek die haar ei legt, een koekoeksjong dat eieren en jongen uit het nest werkt en voerende waardouders zullen het mysterieuze leven van deze vogel bloot leggen.


Lou Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij heeft er ook enkele boeken over geschreven.


Aanmelden 

Voor deze avond dienen belangstellenden zich aan te melden bij hr. Wil Ariëns: e-mail: w.ariens41@gmail.com of telf: 0486-412217.De kosten voor deze lezing bedragen € 3,-. 


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enzovoort. Kijk voor uitgebreide informatie op de website.

Datum

26  donderdag 26 april 2018 om 20.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN

Beukenlaan 8

5363 RA Velp