Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Ego flos campi - een boeket vol liefde

Concert door Vocaal Ensemble PANiek en Dirk Luijmes, orgel. Op het programma staan composities uit de 16de, 17de, 20ste en 21ste eeuw waarin de liefde op bloemrijke wijze wordt bezongen. Dirk Luijmes speelt intermezzi op het Titz-orgel. 

De toegang is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.


Jacobus Clemens non Papa én Vic Nees vonden inspiratie in de tekst Ego flos campi. Clemens gebruikte voor zijn prachtige 7-stemmige motet een gedeelte uit het bijbelse Hooglied; Vic Nees zette 'Ik ben een blomme' van Guido Gezelle schitterend op muziek. 

Verder zijn sfeervolle koorwerken te horen van Edward Elgar, Elliot Carter, James MacMillan en Paul Mealor. Madrigalen van John Ward, John Wilbye en Thomas Tomkins zorgen voor een lichtere noot. 

Dirk Luijmes won prijzen bij (inter)nationale orgelconcoursen en trad op van Warschau tot New York. Naast zijn werk als organist/klavecinist profileert hij zich ook als harmonium-speler en liet tal van componisten voor zijn instrument schrijven. Daarnaast nam Dirk diverse cd’s op, o.a. met een door hem ontdekte suite van Froberger. Zijn opname van Paddings Harmonium-concerto kreeg in 2011 een Edison. Ook de cd waarop hij Capella Amsterdam in Janaceks Otcenas begeleidt, werd bekroond met een Edison.


In 1975, tijdens het Interuniversitair PAN-concours in Nijmegen, liet Vocaal Ensemble PANiek voor het eerst van zich horen. Nog altijd is het een welkome gast op de podia in de regio en daarbuiten. Concertreizen voerden PANiek naar België, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Portugal en Pskov, de Russische zusterstad van Nijmegen. Het ensemble treedt traditiegetrouw zonder dirigent op; wel wordt in de eindfase van elk project deskundige begeleiding ingeroepen. Ook dit keer was Caroline Westgeest weer een inspirerende coach. 

Datum

14  zaterdag 14 april 2018 om 16.00 uur

Website en social links

www.vocaalensemblepaniek.nl

Adres

PANiek

Bagijnenstraat 1

5361 EM Grave

advertentie