Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Lezing over bloembestuiving

De bloemetjes en de bijtjes.

Donderdag 8 februari organiseert IVN Grave een thema-avond over het bestuiven van bloemen. Want sinds er bloemen zijn, zijn er insecten geweest om deze bloemen te bestuiven. Hoe gaat dat in zijn werk en welke insecten zijn daarbij actief? De lezing vindt plaats in het Buitenhuis (clubgebouw van de kinderboerderij en IVN Grave) Beukenlaan 8, 5363 RA te Velp N.B en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. Iedereen die geinteresseerd is in de wondere wereld van de bloemen en de bijen is welkom.

De lezing wordt verzorgd door Peter Megens, hij is deskundig op het gebied van wilde bijen. Wilde bijen zijn bijen die solitair leven en waarvan er in Nederland zo’n 350 soorten zijn. “Tamme bijen” zijn honingbijen die in volken leven en niet of nauwelijks in de vrije natuur voorkomen.

Vanuit zijn deskundigheid en als natuurgids is de heer Megens in aanraking gekomen met bloembestuiving. Tijdens de lezing gaat hij in op vraagstukken als: waarom bezoeken insecten de bloemen? Hoe manipuleren bloemen de insectenwereld? Aan de hand van talloze voorbeelden onthult Megens de bijzonderheden van de wondere wereld van bloemen. Deelnemers gaan ook het belang van bloembestuiving zien en zullen voortaan anders kijken naar bloemen in het veld, de tuin of zelfs in een boeket.

Deelname aan de thema-avond kost € 3,00 per persoon.

Graag aanmelden bij lobelia@home.nl of telefonisch 0486-475388.


Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Datum

8  donderdag 08 februari 2018 om 20.00 uur

Adres

Beukenlaan 8

5363 RA Velp

advertentie