Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Revue Gennep presenteert: Brand Meester

Stichting Revue Gennep organiseert eens in de ongeveer vijf á zes jaar een nieuwe musical-/theaterproductie. Dit gebeurt door voornamelijk vrijwilligers en met amateurs. Ruim 150 actieve vrijwilligers nemen aan het gehele proces deel. De schaal waarop dit gebeurt maakt dat de Revue een van de grotere amateurproducties van Nederland is.


In 2023 is het weer tijd om door en voor Gennep en omgeving een nieuwe editie van de Revue te organiseren. Een bijzonder jaar, want al in 1923 werd de allereerste Revue in Gennep georganiseerd.


Zij zijn voor een uitvaart teruggekomen naar Gennep. Ooit waren ze de gemeente ontvlucht nadat zij in 1988 de vermeende veroorzakers waren van een heftige brand waar niet alle aanwezigen ongeschonden uit zijn gekomen. De impact op het Gennepse was groot en diep beschaamd hebben zij Gennep verlaten zodra dit mogelijk was.


Centraal staat het hotel waar de vier logeren. Daar ziet het publiek de personages terugblikken naar vrolijke tijden maar ook worstelen met hun schuldgevoel, al dan niet gevoerd door ludieke figuren die komen en gaan. Afgewisseld met mooi vormgegeven massa scènes en bestaande muziek uit de jaren ’80 met passende liedteksten komen we er samen achter hoe de brand destijds ontstaan is en hoe schuldig of onschuldig wie eigenlijk was. Na de ontknoping eindigt de voorstelling met een ‘vurige’ muzikale compilatie.

Momenten

9  vrijdag 09 juni 2023 om 21.00 uur
10  zaterdag 10 juni 2023 om 21.00 uur
11  zondag 11 juni 2023 om 16.00 uur

Website en social links

revuegennep.nl

Adres

Stichting Revue Gennep en omstreken

Picardie 36

6591 JE Gennep