Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert ‘Mother Earth’ door La Quatri & partners

Op zaterdag 13 mei om 20.00 uur geeft La Quatri een voorjaarsconcert met als thema ‘Mother Earth’, de kracht van moeder aarde, passend ook in het weekend waarin we moederdag vieren. Samen met onze vaste muzikale partners dirigent Jeroen Geurts, houtensemble Faklaf, koperkwartet Four X One en percussionist Jérôme van Groenendael heeft zanggroep La Quatri.


Het luistergenot zal ook zitten in de herkenning van melodieën. Wat dacht u van de evergreen ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong? Of de door Elton John gecomponeerde song ‘Circle of Life’ uit de succesvolle film The Lion King? Een ander bekend nummer is ‘A Whole New World’ uit de animatiefilm Aladdin. Natuurlijk mag ‘The Earth Song’ van Michael Jackson niet ontbreken; hierin zingt Jackson over het welzijn van de aarde en doet hij een oproep aan ons allen om hier beter mee om te gaan. Toon Hermans heeft een immens artistieke erfenis nagelaten. Tijdens dit concert zal ‘Dit is een plek om lief te hebben’ ten gehore worden gebracht. Toon had een onvoorwaardelijk geloof in de kracht van de liefde. Liefde voor elkaar en liefde van en voor moeder aarde. Over dat laatste gaat ook het lied ‘For the Beauty of the Earth’ van John Rutter. Naast deze bekende nummers zullen ook enkele minder bekende nummers de revue passeren, zoals The Maori Lullaby ‘Hine e Hine’ of ‘The Seal Lullaby’ van Eric Whitacre, een ontroerend lied waarin een moeder zeehond haar pup in slaap wiegt op de golven van de zee. Om te genieten van alle pracht en praal van onze planeet is het belangrijk om elkaar te blijven koesteren. Daarover gaat het ook in een mooie Native American Folk Song ‘The River is Flowing’. Vrolijke klanken mogen niet ontbreken. We nemen u mee naar de Balkan met ‘Valjevska Podvala’ en ‘Aj lucka sirocka’. Geniet u ook van een Klezmer Fantasy met een mooie klarinetsolo door Marieke van der Lee.


Laat u (wederom) verrassen! Wij hebben er zin in en u hopelijk ook.


Concert ‘Mother Earth; onder leiding van Jeroen Geurts door La Quatri & partners op zaterdag 13 mei, 20.00u in de kerk in Milsbeek.


De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Datum

13  zaterdag 13 mei 2023 om 20.00 uur

Adres

La Quatri

Verloren Land 69

6596 CL Milsbeek