Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Struinen door de Banen en het Reichswald

Nabij de grens van Nederland met Duitsland, achter de Gennepse kerkdorpen Ottersum en Milsbeek, ligt de groeve De Banen. Hier is Teunesen zand en grint b.v. in 1982 begonnen met de zandwinning.


Het eindplan van De Banen voorziet onder andere in natuurontwikkeling. De oevers van de zandwinplassen zijn inmiddels natuurvriendelijk heringericht. Ook is er een leefgebied voor de das ingericht met fruitbomen, hagen en singels. Daarnaast wordt de Kroonbeek verlegd, zodat de beek zich kan ontwikkelen tot een meanderende beek.


De zandwinning van De Banen is in 2018 afgerond. Het klasseerterrein wordt nu gebruikt voor de zandwinning van het naastgelegen natuurontwikkelingsproject Koningsven – De Diepen


De zandwinning maakt daarmee een natuurontwikkeling mogelijk die anders vele jaren op zich zou laten wachten.


Het is een prachtige ervaring om met elkaar op excursie te gaan. Vele ogen en oren zien en horen veel meer dan alleen op excursie te gaan, ook worden ervaringen met het gebied aan elkaar verteld.


De natuurverenging KNNV afdeling Nijmegen e.o. organiseert 7 februari 2023 van 10:00 tot 14:00 uur een excursie door de Banen en het Reichswald. Belangstellenden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Deelname gratis. Eten en drinken mee. De vertrekplaats is Hogeweg 100  6599 CL Ven- Zelderheide Informatie bij Jan Nillesen 0485 – 574 780.

Datum

7  dinsdag 07 februari 2023 om 10.00 uur

Adres

KNNV

Hogeweg 100

6599 CL Ven-Zelderheide