Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Struinen door het Himmelthal, Reichswald en de drie bosvijvers

Belangstellenden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De vertrekplaats is de Parkeerplaats café De Diepen, Zwarteweg 60 Milsbeek. Informatie bij Jan Nillesen 0485 – 574 780.


De excursie trekt over de stuwwal door ravijnachtige droogdalen, langs bronnen, kwelmoerassen en sprengen. Boterhammentrommel mee. Het Himmelthal maakt deel uit van het Reichswald of Rijkswoud een 5100 ha groot bosgebied op de stuwwal op Duits grondgebied.

Het bestaat geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, waaronder edelherten, reeën, wilde zwijnen en dassen. Het bos is doorsneden met kaarsrecht, parallel lopende paden, die een rasterstructuur vormen. Het Reichswald is het Duitse deel van wat vroeger het Ketelwoud (Ketilawald) was.


Het is een prachtige ervaring om met elkaar op excursie te gaan. Vele ogen en oren zien en horen veel meer dan alleen op excursie te gaan, ook worden ervaringen met het gebied aan elkaar verteld.


Wat is en doet de KNNV afdeling Nijmegen?

De KNNV afdeling Nijmegen staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat het Rijk van Nijmegen, Land van Maas en Waal, Land van Cuijk, Noord Limburg.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV).

Datum

15  woensdag 15 juni 2022 om 10.00 uur

Adres

KNNV afdeling Nijmegen

Zwarteweg 60

6596 MJ Milsbeek