Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Matthäus-Passion

Op 21 maart 2021 vullen ontroerende klanken de Sint-Martinuskerk in Gennep. Drie uur lang wordt het publiek ondergedompeld in de muziek van de Matthäus-Passion, uitgevoerd door het Bach Collegium Rhenanum onder leiding van Hans Linnartz.


De Matthäus-Passion is één van Bach’s onnavolgbare meesterwerken: het vat het lijden en sterven van Jezus samen in een partituur vol muzikale dramatiek en expressie. Muziek maken is een geschenk, maar Bach spelen en Bach beluisteren is een nog groter geschenk.


Het Bach Collegium Rhenanum, bestaande uit Nederlandse en Duitse zangers, zangeressen en instrumentalisten, is een in Bach gespecialiseerd ensemble dat met veel plezier ‘Abendmusiken’ verzorgt in de St. Vitusstiftskirche in Hochelten. Omdat deze kerk te klein is voor de uitvoering van dit prachtige meesterwerk als ook omdat het Bach Collegium Rhenanum graag geregeld op Nederlandse bodem wil optreden, zal de Matthäus-passion dit keer in Gennep klinken.


Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Hans Linnartz. Hans studeerde filosofie, muziekwetenschappen en blokfluit bij Frans Brüggen in Amsterdam, was docent blokfluit, schoolmuziek en muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij leidinggaf aan de afdelingen oude muziek, kerkmuziek, muziekpedagogie, schoolmuziek en orgel. Ook was hij waarnemend directeur. Daarna verruilde hij Den Haag voor de positie van rector aan de muziekacademie van Basel. Muzikale activiteiten in kleinere barokensembles mondden uit in concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, ook in samenwerking met vele prominente uitvoerenden van oude muziek in Nederland en België. In Nederland was Hans Linnartz dirigent van koren als de "Bach cantorij Baarn", het "Groot Nicolaaskoor" en de "Schola Cantorum Eemland". Sinds hij in Kleef woont hanteert hij de dirigeerstok o.m. als oprichter en leider van het "Bach Collegium Rhenanum".


Kaartverkoop vanaf medio februari 2021. De verkoopadressen worden t.z.t via de website https://bachcollegium-nl.jimdofree.com bekend gemaakt. Ook zal er een mogelijkheid zijn om digitaal via deze site een kaartje te kopen alsmede is er nog kaartverkoop bij de ingang van de kerk, voorafgaand aan de Matthäus-Passion.

Datum

21  zondag 21 maart 2021 om 14.00 uur

Website en social links

bachcollegium-nl.jimdofree.com

Adres

Bach Collegium Rhenanum

Zuid-Oostwal 33

6591 DK Gennep

advertentie