Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

‘Tour of Freedom’ Gennep

Ook op 15 februari, van 15:00 – 16:30, wordt in Pica Mare een feestelijk concert gegeven door de Fanfare Bereden Wapen uit Vught. Het programma voor deze Tour of Freedom is speciaal samengesteld ten behoeve van de viering van 75 jaar vrijheid. Met deze concertreeks viert de Fanfare Bereden Wapens, bijgestaan door de Vlaamse zangeressen van “Les Chouettes”, de vrijheid! In een totaalprogramma met teksten, beelden, muziek en zang, neemt het orkest u mee van D-Day naar het heden, 75 jaar later. Hoe kwam de vrijheid tot stand? En wat hebben veteranen betekend om deze vrijheid te verkrijgen? Hoe bewaken we deze vrijheid en welke rol spelen jonge veteranen daarbij?


De muziek die ten gehore wordt gebracht verwijst naar de meidagen van 1945, maar illustreert tevens de veelzijdigheid van de fanfare Bereden Wapens uit Vught. Het programma varieert van mars- tot popmuziek en alle genres daartussen. Solisten zijn de drie zangeressen van Les Chouettes. De muzikale leiding is in handen van ritmeester dirigent Harold Lenssen. 



Kaarten voor de sterk gereduceerde prijs van €5,- zijn verkrijgbaar bij Albert Hein, Boekhandel Bruna, Jumbo Supermarkt, Museum Het Petershuis, Primera en de VVV. 

Datum

15  zaterdag 15 februari 2020 om 15.00 uur

Website en social links

www.evenementengennep.nl

Adres

Pica Mare

Picardie 34

6591 JE Gennep