Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Expo CONFRONTATIES Het Petershuis

De Belgische kunstenaar Christian Martin en zijn Noord-Hollandse collega Wim Zwijsen exposeren tot eind januari in Museum Het Petershuis. Titel van deze duo-expositie is ‘Confrontaties’, waarmee de kunstenaars de tegenstellingen accentueren die zij in hun werk tot uiting brengen: realisme versus abstractie en nut versus nutteloosheid. 


De schilderijen van Christian Martin zijn overwegend abstract en ogenschijnlijk nonchalant aan het doek toevertrouwd. Voor zijn kleurgebruik en de ordening van de vormen laat hij zich inspireren door reële elementen uit onze (consumptie)maatschappij: barcodes, krantenkoppen, commerciële verpakkingen, nummerplaten. Het zijn niet alleen zijn belangrijkste inspiratiebronnen; hij laat ze ook een hoofdrol in zijn schilderijen spelen. En daar maakt hij dankbaar gebruik bij van de gemengde techniek van collage en olieverf op doek.  De collages vormen de elementen in het beeld, maar nemen altijd slechts een klein deel van de oppervlakte van het doek in beslag. Zij worden zodoende op subtiele wijze in de schilderijen geïntegreerd, wat hun kracht juist accentueert.

Wim Zwijsen is vooral geboeid door alles wat te maken heeft met techniek. Zijn inspiratie ontleent hij in hoge mate aan de architectuur. Dat zien we terug in al zijn werk. De objecten worden vaak opgebouwd met elementen van het constructiespeelgoed Meccano; het zijn ingenieuze, vrolijke en vooral ook kleurrijke creaties die hij ‘follie constructies’ noemt; bouwwerkjes die opzettelijke bizar, onconventioneel en functieloos zijn. Het enige doel van deze, op zichzelf ‘nutteloze’ bouwwerkjes, is om te dienen als decoratie.De expositie ‘CONFRONTATIES’ is van zondag 15 december 2019 t.e.m. zondag 26 januari 2020 in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.


Openingstijden: van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 tot 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. Meer informatie is te vinden op de website

Datum

  Vandaag t/m 26 januari 2020

Dagen geopend
wo  Woensdag
do  Donderdag
vr  Vrijdag
za  Zaterdag
zo  Zondag

Voor de openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website.

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl

Adres

Het Petershuis

Niersstraat 2

6591 CP Gennep

advertentie