Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

The Gift of Christmas

‘The Gift of Christmas’

Kerst, kerst, kerst. Dat is dennengeur en fonkelende lichtjes. Genieten van en met elkaar van het licht dat komen gaat. Wegdromen bij bekende en mindere bekende ‘Christmas Carols’ en spirituals, genieten van kerstklanken en vrede op aarde. Zang om blij van te worden, warme klanken van houtblazers en stralend kopergeschal.


Op zaterdag 21 december om 20.00 uur vindt in de Milsbeekse kerk de 24e editie van het kerstconcert plaats; de toegang is vrij. Dit jaar heeft het kerstconcert het thema ‘The Gift of Christmas’ meegekregen.

De initiatiefnemer van dit kerstconcert, zanggroep La Quatri bestaat dit jaar 25 jaar en wat is er mooier om met ‘The Gift of Christmas’ het zilveren jubileum in te luiden in een periode waarin we ook vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven? Samen met het licht van kerst en het kerstkind in de kribbe dat vrede op aarde brengt, voldoende redenen om een feestelijk en afwisselend programma samen te stellen.


Na het bijzondere afscheid met ‘sparkling lights’ in 2018 van dirigent Theo Bindels, zijn we verheugd dat we in Jeroen Geurts een nieuw muzikaal leider hebben gevonden. Jeroen is gepassioneerd trombonist afgestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium en veelgevraagd gastmuzikant in orkesten en ensembles van klassiek tot lichte muziek; (volgend jaar als trombonist onder andere te bewonderen bij de show Wit Licht van Marco Borsato), Daarnaast heeft Jeroen HaFa- en orkestdirectie gestudeerd aan het Tilburgs conservatorium en dit in 2014 glansrijk afgerond.


Onder leiding van Jeroen Geurts brengen zanggroep La Quatri, het semi-professionele houtensemble Faklaf, het koperkwartet Four X One, percussionist Jérôme van Groenendael en pianiste Ineke van der Lee een programma als muzikale opmaat naar het kerstfeest en 75 jaar bevrijding in Gennep. Van stralend kopergeschal in Hallelujah door Four X One tot warme klanken van de houtblazers in Hobbit Hymne. La Quatri zingt Pavane for a Silent Night van Ravel en zingt en swingt daarna in Baba Yetu, het Onze Vader in het Swahili. Met het gezamenlijk uitgevoerde Christmas Pipes zal dit kerstconcert worden afgesloten. De zangers en muzikanten maken er onder leiding van Jeroen Geurts weer een onvergetelijke ervaring van. We hopen u 21 december om 20.00 uur te begroeten in de kerk van Milsbeek.

Datum

21  zaterdag 21 december 2019 om 20.00 uur

Adres

La Quatri

Kerkstraat 27

6596 AK Milsbeek

advertentie