Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Samen met Marijn Poels op wereldreis

Zin om samen met filmmaker Marijn Poels een inspirerende wereldreis te maken? Kom dan zondag 15 december om 14.00 uur naar de KennisKeuken (benedenverdieping van bibliotheek Gennep) om de documentaire 'Route 2015' te bekijken.


Het Jaar van de Ontmoeting in Gennep staat geheel in het teken van diversiteit van culturen. Stichting Evenementen Gennep heeft in dat kader dit jaar in nauwe samenwerking met een aantal organisaties, waaronder Biblioplus, Vluchtelingenwerk, Intos, Synthese en Museum Het Petershuis al veel activiteiten gerealiseerd.

In documentaire ‘Route 2015’ reist de toeschouwer mee door de meest bijzondere landen, culturen en leefomstandigheden. Samen met gepassioneerde en bevlogen Nederlanders, die elders in de wereld lokale initiatieven steunen, brengt deze 8-delige documentaire reeks op toegankelijke, avontuurlijke en inspirerende wijze de grootste werelduitdagingen in beeld.


Marijn Poels, Meerlo (1975) is een Nederlands onafhankelijk film- en documentairemaker. Hij maakte onder meer de films ‘The Uncertainty Has Settled’, ‘Pablo’ en de documentaire reeksen L1imburg Helpt (2009 en 2012). De in Berlijn woonachtige Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. In 2009 schreef hij zijn eerste boek ‘Tussen twee werelden’. Poels' filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie. De kijker krijgt een realistische inkijk in de werkelijkheid zonder dat hieraan een mening is gekoppeld.


Poels ontving op 20 augustus 2011 de onderscheiding "The Voice of Peace" in de Pakistaanse stad Lahore. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich in Pakistan inzetten tegen terrorisme en geweld en opkomen voor de rechten van de mens

 

De toegang is zondag 15 december gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wie verzekerd wil zijn van een plekje, stuurt een email naar m.leideritz@planet.nl 

Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. 

Datum

15  zondag 15 december 2019 om 14.00 uur

Adres

Kenniskeuken

Ellen Hoffmannplein 2

6591 CP Gennep

advertentie