Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Molukse avond in Gennep

De Molukse cultuur staat op donderdag 21 november staat centraal in de Kenniskeuken, de benedenverdieping van de Gennepse bibliotheek. Onlosmakelijk is de Molukse gemeenschap met Gennep verbonden. In 1951 kwamen meer dan 12.000 Molukkers naar Nederland, waarvan een aantal zich vestigden in het Gennapium. Tijdens een lezing, ondersteund met vele foto’s haalt Mevrouw Julia Tomasila herinneringen op aan deze tocht.

De avond start om 19.00 uur met de officiële opening van de expositie ‘De Molukse kerk in de polder’. Naast objecten uit de collectie van het Zendingserfgoedhuis zal een documentaire vertoond worden en een boek gepresenteerd.  

Muziek en dans, een belangrijk onderdeel van de Molukse cultuur mag niet ontbreken. Al meer dan 6 jaar zet Tina Mokkink zich in om eenzaamheid onder de Molukse ouderen te verdringen door met elkaar te dansen en zingen, begeleid door de Tifa groep Tahurie De Molukse cultuur blijft zo behouden. Tijdens de pauze zullen er heerlijk hapjes geserveerd worden.


Ook deze avond, die georganiseerd is in het kader van het Jaar van de Ontmoeting, is gratis toegankelijk. Om verzekerd te zijn van een plek stuur een email naar m.leideritz@planet.nl


Datum

21  donderdag 21 november 2019 om 19.00 uur

Adres

Bibliotheek Gennep

Ellen Hoffmannplein 2

6591 CP Gennep