Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Indringende documentaire ‘Thuisland’

Op zondag 17 november zal de documentaire ‘Thuisland ‘ van cineast Ruud Lenssen te zien zijn in de Kenniskeuken ( benedenverdieping van de bibliotheek Gennep). In deze 45 minuten durende film wordt een Syrisch vluchtelingengezin geobserveerd,  tijdens de eerste maanden in Nederland.


“Thuisland” is een prachtig film- en fotoproject rond de Syrische familie Ishheibar. Vader, moeder en hun 6 kinderen kwamen in november 2017 naar Nederland, na vier jaar in een vluchtelingenkamp in Turkije gewoond te hebben. De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke èn mooie momenten. Tegelijkertijd worstelen de ouders met heimwee en de kinderen met slechte herinneringen. Centraal staan de vragen: “Hoe vergaat het de vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Nederland? Hoe kijken wij tegen hen aan en wat kunnen we doen om hen op weg te helpen?” 


In het kader van het Jaar van de Ontmoeting wordt deze film gratis vertoond, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop van de film is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met elkaar van gedachten te wisselen samen met onder meer filmregisseur Ruud Lenssen en andere betrokkenen. De film start om 14.00 uur en de bijeenkomst duurt tot circa 16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.


Vanaf begin november is de begeleidende foto-expositie al te zien zijn in het voormalige pand Blokker in de Zandstraat te Gennep. Het betreft een serie portretten, gemaakt door Maartje van Berkel, van mensen rondom de familie, die het gezin Ishheibar op weg helpen in hun nieuwe leven. Elk portret wordt begeleid door treffende quotes van de geportretteerde.


Wilt u verzekerd zijn van een plek, stuur dan een email naar m.leideritz@planet.nl


Datum

17  zondag 17 november 2019 om 14.00 uur

Adres

Bibliotheek Gennep

Ellen Hoffmannplein 2

6591 CP Gennep