Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Busexcursie: Met Natuurmomenten langs de mooiste plekjes van Noord-Limburg

De dag start met bij Eethuis De Diepen. Hier wordt een nieuw natuurgebied ingericht naar voorbeeld van de situatie van zo’n 100 jaar geleden. Na de ontvangst met koffie, thee en vlaai stapt u in de bus voor drie korte wandelingen op drie verschillende plaatsen. Vervoer tussen de locaties gaat eveneens per bus. De wandelingen zijn vlak en in principe voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt.


Sint Jansberg

De eerste wandeling leidt u langs de Helbeek in het gebied Sint-Jansberg. Dit sprookjesachtige landgoed kent een rijke historie en een bijzonder natuur. De route eindigt nabij een eeuwenoude watermolen.


Mookerheide

Vanuit de bus loopt u een korte route naar het hart van de Mookerheide, bovenop de stuwwal. Hier hebt u een prachtig uitzicht over de heide en Maasdal. U krijgt uitleg over de natuur en over de geschiedenis van het gebied. Zo zal de Slag op de Mookerheide hier zeker aan bod komen.


Jachtslot de Mookerheide

Na de lunch gaan we naar Landgoed Mookerheide omvat een parkbos, een bosgebied en een jachtslot. Uniek zijn de onlangs gerestaureerde monumentale kassen. U bezoekt de tuinen en het jachtslot en hoort tussendoor van alles over de geschiedenis van deze prachtige plek. Na koffie met wat lekkers rijdt de bus u terug naar de startlocatie.


Dagprogramma in het kort

09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai bij Eetcafé de Diepen.

10.00 uur Busrit en wandeling Sint-Jansberg

11.30 uur Busrit en wandeling Mookerheide

13.00 uur Lunch

14.00 uur Bezoek Landgoed Mookerheide en jachtslot

15.30 uur Afsluiting met koffie en wat lekkers

16.00 uur Busrit terug naar startpunt

16.30 uur Einde excursie


Aanmelden

De dag begint om 9.30 uur en rond 16.30 uur bent u weer bij het beginpunt. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze dag inclusief drank, gebak en lunch slechts € 50,-, niet leden betalen € 60,- euro per persoon. Honden mogen niet mee. Opgave is verplicht, via de website.

Datum

18  zaterdag 18 mei 2019 om 09.30 uur

Website en social links

www.natuurmonumenten.nl

Adres

Natuurmonumenten

Zwarteweg 60

6596 CL Milsbeek

advertentie