Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Blues in Nierstown

De 7e SUMMMERTIME-dag 4 augustus 2018 Blues in Nierstown


Gerenommeerde blues musici zoals Thommy Schneller en The ortunate Sons hebben al eerder op het SumMmertime-podium gestaan. En op 4 augustus staat vanaf 14.00 uur de bluesmuziek in al haar facetten weer centraal op de Markt. In samenwerking met Toine Joris Schepers komen de Jan Schwarte Blues band uit het Duitse Solingen en topband Let's Go Bananas uit Utrecht naar het prachtige Gennep.


’s Avonds is het genieten van Face to Face. De Jan Schwarte Band trad al eerder op bij SumMmertime. De Markt bleek toen al te klein. Vol enthousiasme speelden de musici het spreekwoordelijke dak er af. Alle reden hen nog een keer uit te nodigen. De band speelt bluesrock op een zeer hoog niveau. Al vanaf zijn 12e jaar is Jan Schwarte bezig met de bluesmuziek en had op zijn 16e de jongste Bluesband van Duitsland. Tegenwoordig speelt Jan Schwarte met professionele musici, waaronder de charismatische zanger Hermann Daun, Paco Saval met hammondorgel, Ralph Schlaeger op slagwerk en Manju Breuer op bas.


Topband Let’s Go Bananas bestaat uitsluitend uit professionele muzikanten met stuk voor stuk jarenlange ervaring in dit circuit. Deze band bestaat uit drie muzikanten: gitaar en zang, bas en zang en drums. Hun repertoire bevat nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en old school hits. De speellijst is te omschrijven als blues, pop, disco, reggae, jazz, swing, soul, easy listening en rock, met andere woorden deze band is van alle markten thuis.


Een extra special deze editie is de komst van een gastsaxofonist. Deze gastsaxofonist genaamd, Martijn van Toor, groeide op in Ulft en muziek kreeg hij met de paplepel ingegoten. Inmiddels is hij fulltime saxofonist. Zijn eerste ontmoeting met in zijn woorden echte muziek was een bandje met daarop de muziek van Elvis. Dat was rock and roll. Al vroeg merkte zijn vader op dat Martijn muzikaal was. Hij probeerde verschillende instrumenten, maar kwam uiteindelijk uit bij de saxofoon. Martijn zal samen met de 2 andere bands deze Blues in Nierstown tot een spetterend einde leiden!


Face to Face bestaat uit vier muzikanten en brengt muziek zoals het bedoeld is. Rock/popcovers die iedereen kent, van vroeger en van nu, zoals van Anouk, Sass Jordan, U2, The Police , Led Zeppelin,

AC/DC, Pink, Prince , Red hot Chili Peppers en nog veel meer.

Uitgebreide informatie over het programma is te vinden op de website. Zoals iedereen al jaren gewend is, is ook deze manifestatie gratis te bezoeken. Tot dan !

Datum

4  zaterdag 04 augustus 2018 om 14.00 uur

Website en social links

www.summmertimegennep.com

Adres

Summertime

De Markt

6591 BZ Gennep