Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Red het Genneperhuys

Spannend familiespel over de strijd om het Genneperhuys


In het kader van het Erfgoedfestival ‘Over Grenzen’ organiseert het Gennepse Museum Het Petershuis op de zondagmiddagen 1, 8 en 15 juli een spannend educatief spel op locatie bij het Genneperhuys. Je gaat terug in de tijd. Om precies te zijn, naar het jaar 1641. De Tachtigjarige Oorlog was nog volop aan de gang. Het Genneperhuys was op dat moment een machtige burcht, die werd bewoond door Spaanse soldaten. De Ierse edelman Thomas Preston was hun commandant. Deelnemers aan het spel kruipen in de huid van Preston. Het ziet er niet goed voor hem uit, want hij heeft gehoord dat prins Frederik Hendrik met een groot leger onderweg is naar Gennep om hem uit de vesting te verdrijven. En er is van alles te weinig: voedsel, munitie en manschappen. Preston staat dus voor een geweldige puzzel: ‘Hoe red ik het Genneperhuys?’


De deelnemers aan het spel moeten proberen dat grote probleem van Thomas Preston op te lossen. Maar je krijgt hulp! De adviseurs van de edelman geven je hun goede raad. Zoals majoor Pleur van Posenwalt, een echter ijzervreter die zegt veel wapens en munitie nodig te hebben, of bouwmeester Lodewijk Matart, een bedachtzame man die de vesting extra wil versterken. Verder kom je kok Gilles Boergonje tegen, een goed gebekte keukenmeester die natuurlijk extra voedsel in huis wil hebben. Op een lege maag kun je immers niet vechten. En dan is er ook nog die bondgenoot van de Spanjaarden, burgemeester Pieter van Rantwijck, die zich vooral zorgen maakt over de verdediging van zijn nabijgelegen stadje Gennep. 


Het spel Red Het Genneperhuys wordt uitgevoerd door de Stichting Mosaïque en 4Events. Zij spelen dit al enkele jaren met klassen uit het basisonderwijs. Jong en oud kan aan dit avontuur deelnemen. Kinderen die jonger zijn dan 10 jaar alleen onder begeleiding van een volwassenene. Het programma begint in een tent bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat in Milsbeek. Het spel duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt op 1, 8 en 15 juli starten op vijf verschillende tijdstippen; ga voor meer informatie naar de website van het museum. Daar kun je je ook aanmelden. Doe dat wel een paar dagen van tevoren; dat voorkomt teleurstellingen. 


Momenten

1  zondag 01 juli 2018 om 10.00 uur
8  zondag 08 juli 2018 om 10.00 uur
15  zondag 15 juli 2018 om 10.00 uur

Website en social links

www.museumhetpetershuis.nl

Adres

Het Petershuis

Niersstraat 2

6591 CB Gennep

advertentie