Simin Tander en Jörg Brinkmann, zang en cello

Simin Tander en Jörg Brinkmann zijn twee indrukwekkende verschijningen in de Europese jazzscene. Voor de ontwikkeling van hun eigen geluid en signatuur hebben zij lange en verre reizen gemaakt en verzamelden zo de mooiste tijdloze klanken. Als liefhebbers van de in de jazz vaak vergeten kunst van het verhalen vertellen, zingen en spelen zij over sterrenzonen, de liefde en het zout der aarde. Ze herontdekten de liederen-rijkdom uit de oude muziek en andere muziektradities en verweven die in hun eigen klankenpallet van lyrische improvisaties, met teksten in het Engels, oud-Frans, Paschtu (Afghaans) en in Simin’s eigen geïmproviseerde taal.


Met haar betoverende en zeer expressieve stem creëert de Duits-Afghaanse zangeres Simin Tander een intensiteit en intimiteit die uniek is. Zij neemt je mee op een fascinerende route naar haar Oosterse erfgoed en in de diepten van haar ziel.


Al meer dan 10 jaren hoort Simin tot de top van de internationale jazz. Zij bracht in 2009 en 2012 twee succesvolle albums met haar Nederlandse kwartet uit (met Jeroen van Vliet, Cord Heineking en Etienne Nillesen). Toerde met hun door Europa en Azië en werkte ook regelmatig samen met Eric Vloeimans.


Jonge, klassiek opgeleide strijkers vormen de laatste jaren een grote verrijking voor de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Eén van hen is de Duitse cellist Jörg Brinkmann. Hij haalt zijn inspiratie overal vandaan; ook voor hem is het label ‘jazz’ te beperkend. Hij zet zijn cello als gitaar of als een bas in en als hij de klank van zijn instrument bijkleurt met elektronica, gebeurt dat op een subtiele en smaakvolle manier.  


Na succesvolle concerten in Noorwegen, Duitsland en Zwitserland presenteren Simin Tander en Jörg Brinkmann hun bijzondere duo voor de tweede keer in Nederland!


Ticket € 21,50 inclusief kop koffie of thee bij de ontvangst. Parkeren en gaderobe is gratis. 


Na afloop brandt de houtkachel, is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep!


Bij goed weer kun je voorafgaand een wandeling maken door het natuurgebied en de oude van buurtschap (14de eeuw) van de Steenakker. Dat kan o.l.v. een gids (gratis). Start wandeling 14.15 uur. Opgeven of je aanmelden is niet nodig. 

Datum

3  zondag 03 december 2023 om 15.30 uur

Website en social links

www.desteenakker.nl

Adres

Huistheater De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps