Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Concert Sanne Rambags, 4 juni in Huistheater De Steenakker

Concert Sanne Rambags, zondag 4 juni in Huistheater De Steenakker in Haps Als onderdeel van de ''Release Tour'' van haar nieuwe album ''SISTER''.


Na het album SONNA – dat werd bekroond met een Edison Vocaal Nationaal – is SISTER het tweede album van het drieluik ‘Mothership’. Met haar warme stem weet Sanne Rambags magische momenten te creëren in een harmonisch samenspel met haar medemuzikanten. SISTER is een ode aan sisterhood. Een ode aan de diepe verbinding met onze zielsverwanten, aan het krachtige en avontuurlijke deel dat we in onszelf meedragen en dat we in anderen herkennen. Het is juist dat deel dat dromen werkelijkheid maakt en uitzinnig kan genieten van het leven.


Sanne: “Op SONNA wilde ik in alle stilte van een Brabantse kerk mijzelf volledig uitdrukken met mijn stem in wie ik als mens en musicus ben. Waar SONNA gaat over het ervaren en verklanken van wat er in het diepste van mijzelf huist, gaat SISTER een stapje verder. SISTER gaat over het uitreiken naar de ander om in veiligheid omarmd en ondersteund te worden in het verlangen om te stralen.”

Elpis Ériu Maeve (wat hoop, bescherming, soevereiniteit betekent) bestaat uit drie zangeressen die elkaar aanvullen op diverse instrumenten. Het dragen van elkaars klanken is de kern van hun harmonieuze samenspel. In hun zoektocht naar verdieping met hun innerlijke kracht nemen ze de luisteraar mee naar een andere, bovenaardse wereld.


In samenwerking met de Noorse gitariste Oddrun Lilja Jonsdottir (Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz, Moksha, Frode Haltli’s Avant Folk) worden op SISTER Rambags singer-songwriter stukken verklankt. Een repertoire met melancholieke poëzie en verzachtende melodieën. Sanne Rambags stem, gitaar, percussie Roosmarijn Tuenter stem, viola, loopstation Annabel Laura stem en gitaar

Met special guest Oddrun Lilja Jonsdottir Het concert is apart te boeken, maar maakt ook onderdeel uit van een nieuw evenement bij de Steenakker: ‘Re-connect, Be-inspired’.


Voorafgaand aan het optreden is er een workshop met een Runes-Soundhealing-Meditatie onder leiding van Annelies Theelen.


De Steenakker gaat in het nieuwe seizoen meer van dit soort

evenementen organiseren waarbij koppelingen tot stand worden gebracht tussen diverse disciplines in de kunsten, de spirituele wereld en het publiek. Sanne Rambags, zondag 4 juni, aanvang 15.30 uur, toegangsprijs € 21,50. Meer informatie en kaartjes kijk op website desteenakker.nl

Datum

4  zondag 04 juni 2023 om 15.30 uur

Adres

Huistheater De Steenakker

Steenakkerstraat 5

5443 NK Haps